Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kylling med rød karry sauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt :

Kylling med rød karry sauce 4 Kylling med rød karry sauce 1 Kylling med rød karry sauce 2 Kylling med rød karry sauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling, delt i 10-12 stykker, eller 500 gram strimlet kyllingefilet
 
3-4 tsk.rød karrypasta
2 tsk.hvidløg, finthakket
1 spsk.galanga, finthakket
1-2 stilkecitrongræs, fintsnittet
5 hele kaffir limeblade
3-4 stødte hele nelliker
 
2 dåsekokosmælk (2 x 400 ml)
1-2 løg i smalle både
2-3 gulerødder, skåret i tynde skrå skiver
1 spsk.koncentreret tomatpure
2 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
 olie til stegning
 friske basilikumblade til pynt
 


Opskrift:

Hvis du bruger en hel kylling, skal kyllingestykkerne blancheres i kogende vand i ca. 5 minutter, fordi stivelsen fra benene ellers kan få saucen til at skille.

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Rist karrypasta, hvidløg, galanga, citrongræs, kaffir limeblade og nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege i 5 minutter. Kom derefter grøntsager, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 15 - 20 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykker med ben må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker. Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 49826 gange,
og udskrevet 844 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


JC  -  2008-07-08 13:23:02
Rigtig god opskrift; står også i Mit Thaikøkken 1.