Tyrkisk guvec

Tyrkisk guvec, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
600 g.lammekød, bov eller nakke
2 småauberginer
 salt
2 løg
250 g.grønne bønner
3 småcourgetter
4 tomater
500 g.kartofler
3 spsk.smør
1 tsk.edelsuss paprika
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Skær kødet i 2-3 cm. store terninger. Vask auberginerne og skær dem i skiver. Drys skiverne med salt og lad dem trække 15 minutter, hvorefter saltet skylles af, og aubergineskiverne stilles til afdrypning.

Løgene pilles og skæres i skiver. Bønnerne afpudses og brækkes en gang over. Courgetterne vaskes og skæres i tykke skiver. Tomaterne skoldes, flås og halveres. Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og lægges i koldt vand.

Lad smørret gyldne i et ovnfast fad og brun kødterningerne i ca. 5 minutter heri. Stil ovnen på 180-200 grader og læg nu alle de istandgjorte grøntsager lagvis oven på kødet i fadet i følgende rækkefølge: Løg, kartofler, grønne bønner, tomater, auberginer og courgetter. Hvert lag drysses med lidt salt og peber, det øverste lag også med paprika. Hæld så meget vand ved, at grøntsagerne er næsten dækket. Læg låg på fadet og stil det i ovnen på nederste ribbe.

Lad retten snurre mør i ca. 1 time og 30 minutter og drys den med grofthakket persille lige inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 17384 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-05 16:00:57
det smager som at komme i himmelen.