EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Helstegt marineret oksefilet på grill

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 2002-12-21

Helstegt marineret oksefilet på grill 4 Helstegt marineret oksefilet på grill 1 Helstegt marineret oksefilet på grill 2 Helstegt marineret oksefilet på grill 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Oksefilet, afpudset
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Timian, frisk *
1 laurbærblade
0.5 Citron, skal heraf * Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
6 Peberkorn, sorte *
1 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
1 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Overfør ingredinserne for Helstegt marineret oksefilet på grill til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Marinér oksefileten i rødvin, timianblade, groft knust laurbærblad, citronskal, hele peberkorn, kanel, olivenolie og flækket hvidløg. Kom marinaden og kødet i en plasticpose (så behøver man ikke så meget marinade) og luk posen tæt. Læg posen i køleskabet i 6 til 24 timer og vend den af og til. Jo længere tid kødet marinerer, jo mere smag tager kødet af marinaden.

Tryk oksefileten tør med køkkenrulle og krydr den med salt og peber. Brun kødet godt på alle sider. Flyt den herefter væk fra den stærke direkte varme til et sted med mere indirekte og svagere varme (dette kræver, at du bruger en kuglegrill).

Lad den grille i ca. 30 – 40 min. Når kødet er mediumstegt, føles det fjedrende ved et let tommelfingertryk. Stegetiden afhænger mere af filetens tykkelse eller højde end af vægten. Lad kødet hvile i et kvarter, inden det skæres i skiver.

Tips:

Ved brug af stegetermometer:
• Mediumstegt: Kernetemperatur ca. 60°
• Rosastegt: Kernetemperatur ca. 62°
• Gennemstegt: Kernetemperatur ca. 68°

Stegetermometrets spyd stikkes ind i den tykkeste del af stegen, og temperaturen aflæses efter 1 min.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5718 (1361 kcal)
KJ pr. Pers. 1429 (340 kcal)
Vægt ialt 1027 gram
Vægt pr. Pers. 256 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 556 KJ (132 kcal)
Protein 17.5 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 0.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (60 stemmer)

Opskriften er vist 181894 gange,
og udskrevet 11241 gange.

Lise Thrane  -  0000-00-00 00:00:00
også god ovnstegt

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert

Trisse Thomsen  -  0000-00-00 00:00:00
Tak for udførlig og instruktiv opskrift!

ole ditlevsen  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift

Pia Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
spændende marinade, der giver en meget lækker smag

Erik Jonassen  -  2007-04-27 17:37:46
Lækker, lækker, lækker - ´det eneste negative ved denne marinade til oksekød er at det fører til absolut madsvineri - lækker, osv.......

Jette  -  2007-07-17 21:48:16
super god, har brugt den flere gange til gæster , især meget lækker på grill, kan godt finde på at give lidt ekstra hvidløg ...UHM ..

[email protected]  -  2007-07-26 16:48:03
Lækkert ser det ud, og jeg glæder mig til at lave denne lækre ret. Dog må jeg tilføje, at hvidløg ikke er min smag

Vivi Kolling  -  2008-03-16 10:41:06
Virkelig lækker på Weberen

Margit Ravn  -  2008-06-24 22:05:23
Spændende marinade også til okseculotte. Marinaden blev kogt ind til sovs. En syrlig sovs, som jeg godt tør prøve igen.

peter h  -  2010-07-19 10:06:09
lækkert...lækkert Men vi er stadig nogle (måske kun få) hulemænd tilbage der ikke er bange for hverken salmonella eller bændelorm, og som nyder et stykke rødt kød, der ikke er ´spoiled´ ......... hvad siger vores kernetemperatur ??

Mads  -  2011-04-30 13:45:10
@Peter H Jeg har læst flere steder at kernetemperatur på 56-60 er rød, så der omkring burde gøre det :-)

dan  -  2012-06-13 20:32:22
Hvad rødvin kan man bruge jeg er ikk den stor rødvin kender

Nystrøm  -  2012-12-29 09:09:02
Der står at den skal lægge i marinade i 6-24 timer må den godt lægge længere end 24 timer eller bliver den for kraftig i smagen.......