Frikadeller til julebuffet med billede opskrift fra Alletiders Kogebog blandt over 38.000 forskellige opskrifter

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Frikadeller til julebuffet

Antal:
Pers.
Ret : Buffeter

Ingrediens : Svinekød

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-12-14

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
80 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  stegning: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram



Forklaring:

Rør kødet sejt med salt, 2-3 min.

Riv løget fint.

Tilsæt alle øvrige ingredienser, og rør til farsen har en ensartet konsistens. Hold evt. en del af mælken tilbage. Lad farsen hvile i køleskab mindst en halv time.

Tilsæt lidt mere mælk, hvis farsen er for fast. Steg frikadellerne på panden i det varme fedtstof, ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.

Tips:

Tilsæt lidt mindre mælk, hvis farsen laves af frosset kød, af kød med højere fedtindhold eller kalkunkød.

Melet kan eventuelt erstattes af 1 1/2 dl havregryn.

Når farsen røres sej med salt, før de øvrige ingredienser tilsættes, bliver den bedre til at binde mælken. På den måde opnår man en bedre konsistens af farsen og de færdige frikadeller.

Hvis man laver en stor portion frikadeller, kan de steges færdig i ovnen. Efter bruning skal de have ca. 10 min. ved 200 grader C.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 6871 (1636 kcal)
KJ pr. Pers. 687 (163 kcal)
Vægt ialt 1035 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 663 KJ (157 kcal)
Protein 11.8 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 8.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (378 stemmer)

Opskriften er vist 663539 gange,
og udskrevet 22108 gange.



Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Når man skal stege, brug da noget af det varme fedtstof fra panden på den ske man former "dellerne" med. Det er nemmere!

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man fugter hænderne med koldt vand inden frikadellerne formes unsgår man, at farsen klistre mod håndfladerne.

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
tilsæt evt lidt Aromat, det bliver prikken over i'et!

Kirsten G.  -  0000-00-00 00:00:00
Herlige deller, bagte dem færdige i ovn.

strib  -  2006-12-16 11:10:05
erstatter mel med rasp da dette gør "dellerne" end del luftigere og ikke så masive

Soles  -  2006-12-30 16:21:27
Hvis man bruger varmluftsovn til at stege dem færdig, bør man sætte den på 180 grader istedet, så dellerne ikke bliver for "tørre".

buller-odense  -  2007-01-02 09:45:34
det er nogle gode deller, men prøv eventuelt med lidt krydderi evt noget der er blandet i forvejen.

Anna  -  2007-03-28 15:56:29
Brug dansk vand i stedet for mælk, så blir de ikke så tunge

Allan  -  2007-05-05 00:01:32
De her deller er for gode , har ikke kunne lave frikadeller før nu , 10 tal med mange +++ opaf

heidi  -  2007-05-20 19:13:32
er super dejlige... måske lidt mere salt.. men det er min smag

mks  -  2007-07-27 23:09:13
Rigtig lækre, brugte 40 g mel og 40 g havregryn, + tilføjede Aromat, og en lille smule karry og paprika.. nam nam. ;D

speedie  -  2007-09-15 01:48:50
udskift mel med havergryn og erstat halvdelen af mælken med danskvand så får man nogle mere luftige deller

Marie7500  -  2008-03-15 14:05:25
hvem elsker ikke frikedeller.. hjemmelavet er meget bedre end dem man køber færdig lavet bare til varme..!

Christian  -  2008-03-25 13:04:10
Meget nemme at lave. Tilføj Aromat så bliver de til en stor 12'er;) Velbekomme jer

jeanne  -  2008-04-16 19:54:43
mums mums mums...vi puttede hvidløg, ingefær, red peberfrugt, chili...wauw...de blev så lækre.

Bent  -  2008-09-27 10:12:08
Lækre deller....er selv novice, men de faldt heldigt ud. Og så glemte jeg endda at komme æg i. :-(

Christina  -  2008-11-11 20:05:15
Brug kraftig boullion, istedet for mælk, det giver smag, og halvdelen af kødet skal helst være kalv/ flæsk det giver lækre deller :-))

Lisbet  -  2008-12-08 16:44:48
Jeg erstatter også mel med 1 dl havregryn og kommer 1/4 tsk. alleånde i det giver en rigtig god smag.

Kronborg  -  2009-10-30 08:01:19
havregrynet er genialt, men husk også gulerod, broccoli, ærter eller majs. det giver altså en varieret oplevelse frem for de traditionelle deller. Prøv evt en anden form, personligt laver jeg dem store men flade, nærmest som hakkebøffer, bare fladere, de er hurtigere at stege, nemmere at spise og dem der skal spise dem, synes det er "sjovt" med mindre de er 80 år, og altid har lavet frikadeller på 1 måde.

UBHolbæk  -  2009-11-06 09:57:25
Fantastisk idé med havregryn. Vi fik nogle luftige og dejlige spændstige frikadeller, som varmt kan anbefales. Jeg kan også anbefale at lave dem lidt græsk inspirerede. Tilsæt en smule græsk krydderi-blanding, og nyd den dejlige smag :-)

  -  2009-12-19 23:45:19
Jeg er udvekslingsstudent i USA i et aar, og jeg lavede disse frikadeller til mine amerikanske vaertsforaeldre og min vaerstsoester fra Finland, Aata. Hun sagde, at de er de bedste frikadeller hun nogensinde har smagt, og mine vaertsforaeldre elskede dem ogsaa. Jeg lavede dem til en slags julefrokost, og min vaertsmor sagde, at hvis jeg ikke tager dem alle sammen med, saa vil de vaere vaek, naar jeg kommer hjem, fordi min vaertsfar har spist dem alle sammen. Super opskrift! Jeg brugte kalkunkoed i stedet for svinekoed. Virkelig gode og nemme at lave! :) Merry Christmas everybody :D

Agnete  -  2010-02-07 08:44:05
Jeg plejer at blende løget sammen med ægget eller vand/mælk. Det giver en god løgsmag, og kræsne børn finder ikke løgstykker i frikadellen. Det varede længe, før mine børn fandt ud af, at der er løg i frikadeller. Finthakket rosmasin og timian og den slags er også herligt i frikadellerne.

Mesterkokken  -  2010-03-03 21:35:52
Mere smag i farsen ved at blande svinekød med oksekød (50/50) Brug havregryn i stedet for mel (de bliver mere sprøde) Udskift halvdelen af mælken med øl (de bliver mere luftige)

  -  2010-05-11 19:08:24
Som Thomas skriver.....dét med at "forme dellerne"....Stil et glas med lunkent vand og dyp en spiseske i den, før man dykker ned i farsen...Så "slipper de nemt" og det passer i størrelsen. I øvrigt rigtig gode frikadeller.....hvis man gir dem lidt mere salt og peber:-D

Camilla fra fyn  -  2010-08-04 18:37:52
Verdens bedste frikadeller, vi bruger den næsten dagligt. Vi tilsætter dog også lidt Aromat i, ca 2 tsk... mums mums

Lea  -  2010-08-15 13:46:09
Super god grundopskrift! Jeg går altid efter denne og tilsætter så lidt kryderier efter eget valg. Kan klart anbefales!

John Lundø  -  2010-12-16 16:31:26
Aldrig har jeg fået så ringe frikadeller, alt for meget mel og løg, det var som at spise stegt mel Føj til den opskrift.

mj  -  2010-12-25 16:35:26
Rigtig gode frikadeller - ihvert fald den bedste opskrift jeg har fundet indtil videre

moi, madelskeren:)  -  2011-02-19 19:30:24
super lækre, de er kanone. jeg lavede dem til min datters bryllup, de var ellevilde siger jeg dig. De er også gode med oksekød, og hvidvin:) En ældgammel opskrift som har gået i gennerationer, er at man også putter vin, chilli, og to fed hvidløg, og så selvfølgelig lidt kyllingebulliong!!! NAM NAM! prøv med rødvin hældt over en af 'dellerne' jeg siger dig det er en dejlig berusende oplevelse!<3

Amanda  -  2011-02-21 23:33:33
Virkelig lækre deller. Min familie og jeg elskede dem. Men istedet for at rive løget fint, så skær dem istedet i små stykker. så man rigtig kan smage det, så for de nemlig den helt rigtige smag. og som Thomas skriver, så er det et rigtig godt råd at bruge fedtstoffet fra panden, på den ske man former dellerne med. det er meget nemmere, og dellerne bliver rigtig flotte runde. men super god opskrift på en nem måde at lave lækre frikadeller på :)

  -  2011-03-31 16:37:14
Hvorfor "Groft salt"? Jeg har aldrig fattet, at dét skulle være bedre end fint! - Fint salt opløses jo hurtigerer, og afgiver derfor hurtigere sin smag. Dermed forhindres oversaltning. Mvh. John P.S.: Når jeg, af og til, ønsker den "grove fornemmelse" f.eks. på en kartoffelmad, hvor mange ønsker "groft salt" benytter jeg, i stedet, flagesalt. Det være sig "Læsø sydesalt", eller "Maldon Sea Salt". Groft salt, som er hårdt og skarpt, og afgiver sin "salthed" alt for sent, har efter min mening, intet at gøre, under fremstilling af varm mad!

Dan   -  2011-04-08 22:06:19
I stedet for mel kan man opløse en alm. bolle i lunket vand i 10 min og derefter tage den op og mase vandet ud af den og blande den med i farsen. Det gir en god sprød frikadelle ,også de krydderier man kan li fesk salt , peber ,oregano og lidt chili.

  -  2011-04-13 14:22:07
bedste frikadeller EVER !!!

Palle  -  2011-09-21 02:18:15
Prøv med rosiner og lakridsrod i farsen, det passer helt perfekt selv om man ikke skulle tro det.

Mette  -  2012-01-08 18:13:33
Hvor mange frikadeller er der per person?

-  -  2012-01-29 21:53:58
Der bliver ca. 14 deller, det var i hvert fald hvad jeg fik det til, i en fin mellem størrelse.

Erik  -  2012-04-11 17:03:47
Lad være med at komme aromat i frikadellerne da det indeholder mononatriumglutamat (E621) og kan være dårligt for stofskiftet.

  -  2012-04-30 15:30:38
Proev at bruge roedvin og danskvand istedet for maelk. det goer dem mere luftige, 2 dele roedvin og 1 del danskvand. Joern

  -  2012-05-18 17:14:58
Prøv at knuse peanuts og tilsæt sammen med alle de andre ingredienser.... Mums

Katie  -  2012-10-22 22:18:20
De er virkelig gode!

lars7  -  2013-01-15 15:04:52
man skal ikke experimentere med frikardeller, de er som de skal være, ellers hedder de noget andet .

Maria og Daff  -  2013-02-09 20:01:12
Skide god opskrift, de smager virkelig godt! det er de bedste frikadeller vi længe har smagt! :-) kan klart anbefales.

Emilie  -  2013-12-18 17:47:03
rigtig god og nem opskrift! lavede dobbelt portion så der også var til fryseren :) det er ikke sidste gang de bliver lavet, de var ret gode!