Kylling i citronsauce

Kylling i citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.kyllingebryst uden skind
1 æggehvide
1 tsk.salt
1 tsk.sesamolie
2 tsk.majsmel
250-300 g.peanutolie
 
 Sovs:
65 ml.hønsefond
3 spsk.citronsaft
1 spsk.sukker
1 spsk.sojasauce
1,5 spsk.risvin eller sherry
1 spsk.hakket hvidløg
2 hakkede chili
1 tsk.majsmel blandet med 1 tsk vand
2 tsk.sesamolie
2 spsk.hakket forårsløg
 
Opskrift:
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler og bland dem med æggehviderne, salt, sesamolie og majsmel. Stil dem i køleskabet og lad dem marinere i ca. 20 min.

Varm en wok op til den er rygende varm, og kom derefter peanutolien i. (Det er meget vigtigt med denne rækkefølge, da vi vil have kyllingestykkene stegt - ikke kogt.) Varm olien op til den ryger lidt. Kom kyllingestrimlerne i, og steg dem ved høj varme i ca. 2 min. Husk at røre i dem hele tiden. så de ikke brænder fast. Herefter tages kyllingestrimlerne op og lad dem dryppe af i en sigte. Olien smides ud.

Varm woken op igen. Kom hønsefond, citronsaft, sukker, soyasauce, risvin/sherry, hvidløg og chili i. Bring det hele i kog og jævn saucen af med majsmel og vand blandet sammen.

Kom de stegte kyllingestrimler tilbage i saucen og kog det hele igennem, tilsæt sesamolien og tag wokken af varmen med det samme.

Server det hel på et varmt fad, og drys de hakkede forårsløg over kyllingebrysterne. Denne ret serveres med løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 20434 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-30 19:54:25
Rigtig god opskrift - dog ikke fuldt til punkt og prikke for mit vedkommende. Jeg brugte bla. en grøntsagsboullion, alm. mel og olie, og ingen alkohol - saucen og retten i det hele taget kan stadig varmt anbefales!

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget stærk. Virkelig lækker