Osso buco på danske vintergrøntsager

Osso buco på danske vintergrøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Osso buco på danske vintergrøntsager, billede 4 Osso buco på danske vintergrøntsager, billede 1 Osso buco på danske vintergrøntsager, billede 2 Osso buco på danske vintergrøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
   
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
2.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Laurbærblade
1 kvist Rosmarin, frisk
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
lidt Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
10 gram Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Grønt drys:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Hak løget og skær de andre grøntsager i fine stykker (skiver eller tern).

Skær ridser i ydersiden af osso buco stykkerne, sådan at de ikke buer, når den bliver brunet. Krydr osso bucoen med salt og peber Brun kødet for kraftig varme i olie-smør og læg det lidt til side.

Svits grøntsagerne for god varme til de bliver klare. Kom osso buco stykkerne tilbage i gryden og kom resten af ingredienserne i gryden. Lad gryden simre for svag varme i 2-2 1/2 time - eller indtil kødet er mørt og let falder fra benet.

fisk kødet op og læg det i et serveringsfad og hold det varmt. Jævn saucen med en meljævning af mel og vand og hæl den over saucen, evt sigtes over.

Grønt drys:
Persillen skylles og hakkes fint. Den gule skal af citronen rives og hvidløget pilles og knuses. Det hele blandes sammen.

Server ris eller kartoffelmos, og det grønne drys over.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 250831 gange,
og udskrevet 14115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11975 (2851 kcal)
KJ pr. Pers. 2993 (712 kcal)
Vægt ialt 3303 gram
Vægt pr. Pers. 825 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 362 KJ (86 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 2.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-21 15:06:27
Brug gerne rødvin i stedet for hvidvin. Giver mere varme.

  -   2013-01-31 17:26:19
Laver den på lørdag , men bruger lidt peberrod også. Ganske lidt peberrod, men lækker smag det giver...

  -   2012-10-05 16:43:22
Rigtig god opskrift,jeg satte gryden med låg i ovnen 2,5 time v/140 grader super.

  -   2012-06-23 13:18:49
Det grønne drys kaldes gremolata! Meget lækkert :)

  -   2012-01-30 09:43:25
God smag. Grøntsagerne bliver helt udkogte efter 2½ time i gryden. Savner nogle grøntsager med bid; det vil jeg tilsætte næste gang sidst i kogetiden.

  -   2011-03-15 13:41:24
Rigtig god opskrift meget meget smagfuld- jeg har justeret lidt på grøntsagerne og brugt flere gulerødder og porrer.

  -   2010-11-18 16:32:47
Hmm, hvad er det grønne drys?

  -   2008-01-04 15:35:04
Smager så lækkert, absolut anbefalelsesværdigt. Der var helt stille ved middagsbordet, da vi spiste. Havde ikke blegselleri, så vi klarede den uden, hvilket også var helt OK. Lagde laurbærblad og rosmarin i en engangstepose, så var det let at få op igen. Vendte kødstykkerne i mel inden de blev brunet. Behøvede derfor ikke at jævne saucen senere. Kan også bedst lide saucen/suppen, når den ikke er alt for tyk, da vi spiser ris til. Der er suppe nok til middag en anden dag for 2 voksne og et barn. Det grønne drys er også rigtigt lækkert.

  -   2007-11-01 11:19:08
Smager rigtig dejligt. Det grønne drys er lidt stærkt til børn, men giver lige det sidste pift der gør at retten smager som hvis man var på restaurant.