Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fyldt kalkunbryst 01

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkuner

KalkunbrystIndsendt :

Fyldt kalkunbryst 01 4 Fyldt kalkunbryst 01 1 Fyldt kalkunbryst 01 2 Fyldt kalkunbryst 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fyld:
25 g.finthakkede, soltørrede tomater
2 dl.grofthakkede oreganoblade
100 g.Cheasy Friskost naturel 6%
¼ tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 
900 g.kalkunbryst
¼ tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 bomuldsgarn
 
 Kartofler:
1 kg.mellemstore, uskrællede kartofler i både
1 l.vand
1 tsk.groft salt
1 spsk.vindruekerneolie
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
500 g.blandet grøn salat
 dressing af Cheasy A38.
 


Opskrift:

Rør de soltørrede tomater og oregano sammen med osten. Smag til med salt og peber.

Læg kalkunbrystet på den ”glatte” side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med osteblandingen. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet, så det holdes sammen til en lille steg.

Læg stegen i en lille bradepande og drys med salt og peber. Sæt bradepanden på en plade med bagepapir så der er plads til kartoflerne.

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie, salt og peber. Vend rundt så alt bliver godt blandet.

Fordel kartoffelbådene på bagepladen og steg det hele midt i ovnen ca. 1 time ved ca 200 grader C. alm. ovn.

Mål efter ca. 1 time kødets temperatur på et sted uden fyld. Den skal være ca. 80°. Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Lad kartoflerne stege videre.

Ved serveringen:
Fjern bomuldsgarnet om stegen og skær den i skiver. Anret kødet på et varmt fad sammen med kartoflerne og dryp evt. sky fra bradepanden oven på kødet.

Server salat og dressing ved siden af.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (33 stemmer)

Opskriften er vist 142018 gange,
og udskrevet 5024 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Else  -  2014-11-04 20:03:49
Lækker og prisbillig ret. Jeg havde ikke frisk ost men rev vores alm ost i stedet for. Jeg puttede også et fint revet fed hvidløg i fyldet og lagde et par sliced bacon over stegen. Vi spiste ovnstegte kartofler og kogte bønner vendt med bacontern til. Alletiders.

EJ  -  2009-07-12 08:16:57
Denne ret lavede jeg til min mands fødselsdag. Den vakte stor glæde blandt gæsterne og jeg kan varmt anbefale den.

jensen  -  2009-05-05 11:04:53
Det er en fantastidk god middag, som varmt kan anbefales. Jeg serverede flødekartofler til, og det var ikke dårligt.

LAA  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon middag , tilberedningstiden er ca. 5 kvarter for 1,3 kg kalkunbryst.