Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Squash gratin

Antal:
Pers. 2 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SquashIndsendt :

Squash gratin 4 Squash gratin 1 Squash gratin 2 Squash gratin 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
    1 potte dild vejer ca. 25 gram.
  Til formen: 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
    1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.


Opskrift:

Snit squash i terninger og porrer i ringe og sautér dem i olie. Drys med salt og peber og lad det afkøle.

Bag smør og mel op og tilsæt mælken. Kog dejen godt igennem og lad den afkøle.

Rør æggeblommerne i den afkølede dej ét ad gangen. Pisk hviderne stive. Vend grøntsagerne i dejen og smag til med salt og peber. Vend fintsnittet dild og de stive æggehvider i.

Fyld retten i en form smurt med smør og drysset med rasp og sæt den i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (17 stemmer)

Opskriften er vist 70659 gange,
og udskrevet 2487 gange.


Energi:
KJ total 6739 (1604 kcal)
KJ pr. Pers. 3369 (802 kcal)
Vægt ialt 1474 gram
Vægt pr. Pers. 737 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 457 KJ (108 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Luc de Visme  -  2011-05-23 13:26:58
Gratinen kan laves mindre fedt ved at bage bechamel saucen uden smør: varm 3 dl mælk i en gryde. Bland 3 spsk. mel med 1 dl kold mælk. Bland sammen i gryden med den varme mælk. Varm langsomt op indtil saucen bliver lidt tyk. Afkøl bechamel dejen og fortsæt som indikeret i opskriften. Venlig hilsen Luc

Anette  -  2008-07-29 14:35:01
Tusind tak for de dejlige opskrifter - jeg savner dog tit information om, om retten er fryseegnet

Karen Margrethe  -  0000-00-00 00:00:00
Smager pragtfuld har byttet dild ud med persille