Izmir köftesi

Izmir köftesi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Izmir köftesi, billede 4 Izmir köftesi, billede 1 Izmir köftesi, billede 2 Izmir köftesi, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
675 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Paprika
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
2 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dåser Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Væd brødet i lidt vand, klem det tørt og smuldr det i en stor skål. Tilsæt kød, æg, hvidløg, kanel, paprika, salt og peber og ælt det godt sammen. Hav fugtige hænder!

Stadig med fugtige hænder laver man valnøddestore kødboller. Disse lægges på en tallerken med mel, som de bliver rullet i.

Margarinen smeltes i en stor gryde. Kødbollerne brunes ensartet, nogle få stykker af gangen, hvorpå de tages op med en hulske og holdes varme.

Når alle kødbollerne er brunet og taget op igen, kommes resten af ingredienserne i gryden, det koges op og det simrer i 15 minutter.

Kom kødbollerne tilbage i gryden og lad det hele simre i endnu 15-20 minutter.

Det hele kommes på et fad og serveres sammen med ris og yoghurt-agurkesalat (tzatziki).





karakterer:
Opskriften er vist 94528 gange,
og udskrevet 2192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14458 (3442 kcal)
KJ pr. Pers. 3614 (860 kcal)
Vægt ialt 2825 gram
Vægt pr. Pers. 706 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 12.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-15 11:03:57
Dette er ikke Izmir Køfte. Køfte fra Izmir er en ovnret med kartofler. Denne ret virker som frit opfundet.

  -   2014-02-28 16:46:10
Jeg bruger altid denne opskrift, når jeg laver köfte. Det er muligt, den ikke følger nogle tyrkiske regler, men den smager altså godt. Jeg har såmænd lige stegt til en portion til aftensmad. Nu mangler jeg kun, at kreere saucen og koge köftene igennem i den. I stedet for ris, plejer jeg, at lave grov bulgur. Det er virkelig godt. De grønne pebre er vigtige for saucen. Hvis man ikke er til dem, kan de tages op igen efter endt kogning - eller man kan spise uden om. Men uden dem smager saucen ikke af så meget.

  -   2012-01-26 08:14:03
Hej "en tyrker", i steden for at rette på opskrift ejeren, så skriv opskriften i din vision. Jeg ville ønske at alle talte pænt til hinanden og skrive gode opskrifter

  -   2010-04-14 17:49:56
Wow den er god.. Jeg blandede lidt rød karrypasta i - nøj hvor var det godt :) Desuden serverede jeg kartoffelmos og smørstegte champignons til.. Det kan varmt anbefales..

  -   2009-04-12 14:28:11
Jeg synes der mangler krydderier i sovsen, men ellers en rigtig god ret

  -   2008-12-31 12:09:39
det kan folk jo selv tænke sig til, hvordan de skal steges, de forskellige ting.

  -   2005-01-01 01:01:01
izmie köfte tilberedes ikke gryde, hellere i ovnen i en ildfastfad

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ser ingen grund til at bruge margarine til at stege i, idet det er fuld af transfedtsyrer og mættede fedtsyrer. Brug hellere flydende solsikkeolie.