Karamelrand
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karamel:
Sukkeret smeltes på en tør pande over svag varme uden omrøring. Når det bobler og er lysebrunt, hældes det i en randform. Hold på formen med grydelapper og vend og drej den over svag varme, til den er beklædt på alle sider. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. 2 dl vand tilsættes. Karamellen koges over svag varme, til saucen er jævn. Den afkøles. Æggestand: Hele æg, Vanille og fløde eller mælk piskes sammen og kan evt. sies, så æggestrengene holdes tilbage. Massen fyldes i den karamelforede randform. Randen stivner i vandbad på ca. 60 min. Den kan stilles på stegepanden i vand, dækket af et låg, der er større end randen, men mindre end panden. Vandet uden om må ikke koge, så bliver æggestanden “øjnet”. Brug derfor svag varme. Randen kan stilles utildækket i bradepanden i vand og stivne ved 130 grader C. alm. ovn. Randen afkøles, vendes ud og serveres med saucen til. I saucen kan blandes flødeskum. |
|
Opskriften er vist 80552 gange,
og udskrevet 1514 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Jonna Nielsen - 2011-02-01 10:28:02 Min absilutte favoritdessert. Jeg har et par gange fået en Kro til at lave den, når vi skulle have fest,og den er lige populær hver gang,(alle skal have to gange af den!) Charlotte - 2008-01-01 04:14:15 Jeg tog den med til Nytårs aften, men den blev aldrig stiv, kan skyldes at den er bagt i en gasovn. E Arnstorff - 2007-09-16 15:35:13 Pragtfuld dessert måske er den gammeldags ,men prøv den det giver point. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne