Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Appelsinfromage

Antal: 4 Pers.

Ret : Kold Dessert

Hovedingrediens : Citrusfrugt

AppelsinIndsendt :

Appelsinfromage 4 Appelsinfromage 1 Appelsinfromage 2 Appelsinfromage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 appelsiner, saft og revet skal heraf
4 husblas blade
4 æggehvider past.
2.5 dl.piskefløde
4 æggeblommer past.
100 g.sukker
 
 Pynt:
2.5 dl.piskefløde
 appelsin
 evt.orangestænger
 


Opskrift:

Start med at riv skallen af appelsinerne, pres herefter saften af dem.

Læg husblasen i koldt vand. Pisk æggehviderne stive, og stil dem til side, pisk så fløden til flødeskum, og til slut piskes æggeblommer og sukker hvide.

Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i et par spsk. appelsinsaft, hæld den resterende saft i og så op i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Dette skal lige stå et par minutter og køle af.

Herefter vendes flødeskum forsigtigt i og derpå de stiftpiskede æggehvider. Fromagen hældes i en skål og stilles i køleskab et par timer inden servering.

Ved anretningen pyntes den med flødeskum og appelsinskiver.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (92 stemmer)

Opskriften er vist 181604 gange,
og udskrevet 10152 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


vapinden  -  2016-01-24 16:30:03
Super god og nem at lave.

Anni  -  2015-07-14 18:33:17
Har netop lavet fromagen, og stillet den i køleskabet. Skal først spises i morgen. Den smager rigtig godt.

  -  2015-04-13 14:26:40
Super nem, smager vidunderligt.

  -  2015-01-29 18:45:12
Kan den laves dagen før?

lena  -  2015-01-25 14:42:16
Lavede den for første gang i går til gæster.Var noget spændt på at arbejde med husblas, men det var jo ikke svært. En frisk og luftig dessert, som alle roste. Den skal helt sikkert på bordet igen

ida 10år  -  2015-01-17 14:23:04
Dejlig fromage og nem at lave så de der er voksne og ikke kan læse den skal have skolepenge tilbage og bruge dem på et års husgerning.

Bettina.1965.  -  2014-12-19 15:21:00
Jeg har netop lavet denne helt skønne fromage og den smager himmelsk og er bestemt lige at gå til. Et stort 10 tal og en glædelig jul herfra.

Kirsten  -  2013-01-07 12:20:59
Til Gunilla. Kan du ikke læse opskrift. Der står jo udførligt sukkeret skal piskes med ægget og husblassen smeltes langsomt i frugtsaften. Opskriften er god nok

gunilla  -  2012-10-20 19:23:04
en dårlig opskrift i forhold til andre - den er ikke udførlig nok - hvad gør man f.eks. med sukkeret og hvornår skal det i - og skal husblasen varmes eller ? - den er mangelfuld

Linda Jensen  -  2012-04-25 20:02:17
Super hurtig nem og velsmagende appelsinfromage.. :O) Kan absolut anbefales..

Lis  -  2012-02-28 22:20:39
Rigtig god letforståelig opskrift. Ingen grund til "tilpasningers" her. Nyd den!

Kirsten  -  2011-04-15 11:57:15
Skønnnnnnnnnn Fromage!!

crone, grenaa  -  2011-03-02 16:44:22
Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i frugtsaft - let opvarmet, ikke? Når massen kan "bære" - en sporvogn? Hvad f---- menes der. Mængden af saft er meget forskellig fra appelsin til appelsin, så et dL mål var på sin plads. Dårlig opskrift

Gitte B Hansen  -  2010-12-31 11:33:29
Da jeg er diabetiker skifter jeg sukker ud med flydende sød og fløden er så den 19% Milda fløde derved sparrer jeg både på fedt og sukker og har nu også mulighed for at få en dessert

Tanja  -  2009-08-16 20:06:42
super lækker og nem fromage og ungerne elsker den

Lise  -  2008-05-04 16:07:44
Hvis man vil spare på kaliorierne, så giver det da ingen mening at lave fromage, da æggeblommer og sukker da ikke ligefrem slanker, så hvorfor undlade fløden?!?

marie brodka  -  2008-03-31 12:24:02
et lille tip...undlad flødeskummet og fromagen blver "engleagtig" ihvertfald let og meget luftig..og kalorierne skal vi jo tænke på..så piskefløden benyttes som pynt og i en skål ved siden af.

Per  -  2008-03-29 12:21:08
Jeg brugte ca. 1 dl. af både saft og skal.