Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Grillet Mortensand med æbler og svesker

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Grillet Mortensand med æbler og svesker 4 Grillet Mortensand med æbler og svesker 1 Grillet Mortensand med æbler og svesker 2 Grillet Mortensand med æbler og svesker 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 and
 
 salt
 peber
1 madæbler
10 svesker uden sten


Opskrift:

Start grillen op.

Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig, kan også laves i drypbakken på grillen.


Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakke placeres imellem. Risten læges på plads, og anden lægges på grillen med brystet nedad i ca. 1 time. Herefter vendes anden og steget færdig med brystet opad.

Tid ca. 20-25 minutter pr ½ kg.

Chek om anden er færdig ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst kødsaften skal være klar. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter anden, skær ned langs brystbenet og skær fileterne af, herefter lår og vinger.

Sovs:
Væden fra indmaden sigtes og bringes atter i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Tips:

Der lægges løbende nye kul på grillen, en 4-5 stykker pr ½ time, tages ditrekte fra posen



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2134 gange,
og udskrevet 24 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu