Claus' Rugbrød

Claus' Rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lonni79

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Surdej:
4 dl.kærnemælk
6 dl.vand
2 tsk.salt
600 g.groft rugmel
 
 Dej 1:
1 l.lunken vand
800 g.groft rugmel
 surdej
 
 Rugbrødsdej:
1.5 l.lunken vand
4 spsk.salt
2 spsk.sukker
300 g.hørfrø
200 g.sesamfrø
300 g.solsikkekerner
500 g.knækkede rugkerner
100 g.havregryn
600 g.hvedemel
400 g.groft rugmel
 
Opskrift:
Surdej:
Rør ingredienserne sammen og lad det stå tildækket ved køkkentemperatur i 2 døgn. (laves kun første gang du skal bage brødene).

Dej 1:
Rør ingredienserne sammen. Lad det stå tildækket ved køkkentemperatur i ca. 12 timer. Husk at tage 3-5 dl fra til næste bagning som opbevares i køleskab (5 C).

Rugbrødsdej:
Dej 1 og rugbrødsdejen røres sammen til en tyk "grød" og kommes i 3 store (oliesmurte) rugbrødsforme. Tildækkes af viskestykke og står 5-8 timer (eller natten over).

Pensles med vand og prik med gaffel. Bages ved 275 C i 5 minutter, herefter ved 175 C i 1½ time på nederste ovnribbe.

Tages ud af formene og pakkes i fugtige viskestykker. Afkøles på rist.

Opbevares i husholdningsposer.

Tips:

3 store brød





karakterer:
Opskriften er vist 19868 gange,
og udskrevet 482 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-24 21:21:05
Har lavet lidt om på kernerne så dw passet til det jeg havde i huset og så mindre hvedemel og vand.... men det blev vildt godt og stå og sætter der til hævning for anden igen hi hi det er fast indført i vores hus nu Mumms

  -   2011-11-01 15:38:39
Lyder super lækkert. Bor på samme gade som et af Claus Mayers bagerier ligger og rugbrødene er super lækre! Jeg har ikke lavet opskriften endnu for er lidt forvirret over den. Kan det være muligt at du har lyst til at skrive en kommentar med de ingredienser der skal til for at lave ét rugbrød. (kan man bare dele opskriften med 3 så man tager en tredjedel af opskriften eller vil det ikke fungere? Håber på svar så jeg kan lave disse lækre brød!