Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gammeldags agurkesalat

Antal:
Portion 1 Portion
Ret : Salat - Salater

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager

Agurk - AgurkerFryseegnet : nej

Indsendt af : syd-bo

Indsendt :

Gammeldags agurkesalat 4 Gammeldags agurkesalat 1 Gammeldags agurkesalat 2 Gammeldags agurkesalat 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.

Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter.

Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten trække mindst ½ time.

Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas og stil det i køleskab.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (178 stemmer)

Opskriften er vist 492867 gange,
og udskrevet 8515 gange.


Energi:
KJ total 1826 (434 kcal)
KJ pr. Portion 1826 (434 kcal)
Vægt ialt 640 gram
Vægt pr. Portion 640 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 285 KJ (67 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 15.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Lis Hechendorff  -  2016-07-14 14:29:04
Det er en god idé at opløse sukkeret i det kogende vand, inden eddiken hældes i.

Carsten  -  2016-07-13 23:46:21
Kog lagen efter behag med hel peber,laurbærblade og nelliker. At drysse med groft salt et stykke tid giver sprødhed.

Lone   -  2016-07-06 15:03:32
Jeg bruger lige dele sukker og eddike, jeg udvander heller ikke. Tilsætter lidt peber korn.

jytte  -  2016-06-20 12:32:23
jeg synes den er god

Whinney  -  2016-01-13 12:55:36
Rigtig god agurkesalat. Køber aldrig mere efter jeg fandt denne opskrift. Jeg presser ikke væden fra når den har stået og "saltet" hælder eddikelagen på og i køleskabet med den.. Når jeg har fået spist det meste kommer jeg en 1/2 - 3/4 ny agurk i den "gamle" lage. Det fungere fint. Når det så er spist laver jeg en frisk og ny portion.

Nicolai  -  2015-10-23 16:24:26
Den er blevet testet til frysning og er også velegnet......den bliver perfekt efter frost også

kim senior  -  2015-05-01 11:35:33
Dejlig syrlig men jeg har en gang set den lavet med en pose krydderurter som trækker i 1 døgn. Vild dild måske ?

  -  2015-04-14 13:38:24
Denne opskrift på agurkesalat er perfekt agurkerne er nemlig ikke bløde

Husbonden  -  2014-12-13 17:35:06
Lagen kan reduceres til 1 dl eddike og uden vand. Den behøver ikke blive kogt. Tilføj gerne en knivspids allehånde. Smag til undervejs!

  -  2014-11-30 12:25:31
Smager super dejligt

  -  2014-11-29 21:21:47
Smager super dejligt

Ole   -  2014-10-27 16:17:26
Er du hvedmark

June  -  2014-08-09 17:21:48
Den er godt nok sur, kom 3 ekstra dl vand i samt en del mere sukker - men så blev der jo så meget mere hvis man også smider en ekstra agurk i.

Susan  -  2014-07-29 15:04:26
Ja det kan det godt , jeg har selv drivhus og høster rigtig mange agurker og jeg laver til agurkesalat og de stå fint i et skab og holder sig fint i op til et år man skal bare passe på det ikke få sol lys

Marianne   -  2014-07-23 20:47:53
Smager skønt! Kan det opbevares udenfor køleskabet, i et mørkt rum?

Mormor jutta  -  2013-02-09 12:51:48
Rigtig god agurkesalat mine børnebørn elsker den.