Lisas Kartoffelmoussaka

Lisas Kartoffelmoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lisa Aagaard Nielsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kartoffelskiver
3 spsk.olie
 
 Kødsovs:
500 g.hakket okse- eller svinefars
2 løg
2-3 fedhvidløg
3 spsk.olie
1 ds.hakkede tomater
1 dl.hvidvin eller bouillon
2 tsk.oregano
3-4 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 
 Ostesovs:
50 g.margarine
3 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
100 g.revet ost
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og svits 6-8 minutter på panden, krydr med salt og peber. (Man kan sagtens anvende frosne skiveskårede kartofler i stedet, de kan tillige også varmes i ovnen, hvis man ønsker en lidt lettere moussaka.)
Kødsovs:
Svits løg, hvidløg og hakket kød i olie. Tilsæt flåede tomater, persille, hvidvin- eller bouillon og krydr med oregano, salt og peber. Lad kødsovsen snurre i 8-10 minutter.
Ostesovs:
Smelt margarinen, rør melet i og spæd med mælk. Lad sovsen koge igennem. Tilsæt reven ost og smag til med reven muskatnød, salt og peber.

Smør et ovnfast fad, og start med at ligge et lag kødsovs, dernæst et lag kartofler og så et lag ostesovs. Fortsæt sådan og afslut med et lag ostesovs.
Sæt fadet midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter.

Tips:

Server evt. salat og hvidløgsflutes til.





karakterer:
Opskriften er vist 15235 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-03 16:14:57
Smager rigtig godt. Min mand var helt vild med denne ret. Jeg brugte mornay sauce i stedet for den hjemmelavede ostesauce, lavede retten med svinefars og ved valget mellem hvidvin eller bouillon, valgte jeg at bruge bouillon.