EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Afsindig lækre og luftige boller

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Indsendt af : Thorvald

Indsendt : 2008-07-29

Afsindig lækre og luftige boller 4 Afsindig lækre og luftige boller 1 Afsindig lækre og luftige boller 2 Afsindig lækre og luftige boller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Forklaring:

Mælken lunes, gær,sukker, æg og salt røres ud heri. Smøret gøres medgørligt i microovnen og blandes i melet. De hele æltes sammen til dejen er glat og smidig. Hæver ca. 1 time.

Dejen æltes let igennem. udrulles til boller á ca. 100 g, der sættes på bagepapir. Efterhæver ca. 30 minutter.

Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 180 grader C varmluft i ca. 20-25 minutter.

Tips:

Denne dejopskrift er direkte tyvstjålet fra Lilians "De Bedste Pølsehorn" og kan derfor af gode grunde også benyttes til fremstilling af pølsehorn. Det er faktisk de bedste pølsehorn!!

Tip: ønskes bollerne lidt sødere tilsættes dejen blot 1-2 spk. sukker.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13687 (3258 kcal)
KJ pr. stk. 1140 (271 kcal)
Vægt ialt 1173 gram
Vægt pr. stk. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1166 KJ (277 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 40.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (167 stemmer)

Opskriften er vist 373829 gange,
og udskrevet 12035 gange.

Lisbeth Rosleff Sørensen  -  2009-02-14 10:15:53
De boller er bare fantastiske, selv tre dage efter i en plastikpose er de bare super lækre. Så jeg siger prøv dem og du vil ikke fortryde.

Dorte  -  2009-03-13 10:50:17
vildt gode boller, specielt med solsikkekerner i...

Julie  -  2009-10-05 20:49:37
bollerne ser meget beddere ud i virkeligheden end på billet

Lise  -  2009-10-24 14:52:37
De er bare kanon gode, kan virkelig anbefales :)

Anna  -  2009-12-21 10:04:10
de er super gode, de har sådan en lidt sød smag (rigtig dejligt) helt klart mine favorit boller!!

  -  2010-02-27 15:45:15
Hej alle sammen 26-2 2010. Birthe og min dreng martin. bagte vi bollerne det er de mest fantastiske boller jeg har prøvet. hvis i tager en plade chokolade og skær det i tern og putter i dejen til de skal bages får i samtidig de meste fantastiske lækre chokolade boller de er bedre en fra bageren prøv det. Hej hej alle

Line og Tenna :-)  -  2010-03-13 16:09:53
Vi syntes det er dejligt at dejen er varm når man ælter! xD Vi har lige sat bollerne til at hæve, og vi tror de bliver perfect! C: Held&Lykke! (:

Annica  -  2010-04-27 11:22:03
Smagen var god, men jeg synes ikke at jeg kunne få dem til at hæve:(

perkeren :)  -  2010-05-04 15:28:33
fantastiske pølsehorn og boller. fik bagt begge dele. De smager smupper godt. tak for opskriften.

  -  2010-05-23 12:14:21
verdens bedste boller! :D

Sofie  -  2010-06-23 19:42:32
bollerne smager også rigtig godt med kardemomme i;)

Sussi B.  -  2010-08-01 12:02:26
Lækre boller. Super nemme at lave, holder sig friske. Kan abselut anbefales ;O)

maria  -  2010-08-18 09:32:30
har ikke brugt andre opskrifter end denne siden jeg fandt den. Jeg har fået meget positiv respons når jeg har lavet dem. kan varmt anbefales

Josephine  -  2010-08-23 20:28:33
mmh super lækre boller jeg prøvede dem også med mini mælk i stedet for sød mælk og de smagte stadig rigtigt godt :) <3

Conny  -  2010-08-25 00:14:51
"smelt" becel i en gryde, hæld den kolde mælk på, så har den rette temperatur til gæren der skal udrøres i blandingen, tilsæt resten. Super-super gode boller, også ristet i ovnen i stedet for flytes.

  -  2010-09-28 17:55:30
vi syntes de tager meget lang tid at lave !!!!

connie  -  2010-10-15 13:57:19
super lækre boller ;) jeg lod dem ikke hæve så længe som de skulle og der er perfekte.... ;)

smilende-sussi  -  2010-10-17 08:11:19
Utrolig lækre boller! Med en smule kardemomme i bliver de endnu lækrere :O)

Mia  -  2010-11-27 16:25:55
De bedste boller jeg nogensinde har prøvet at bage! Og jeg har efterhånden prøvet mange!

Helene Århus  -  2010-12-30 19:11:40
nøøøj de er bare gode... kan varmt anbefales

Rune 1988  -  2011-01-16 10:50:16
Virkelig gode boller. men valgte at give den 8 efter som jeg fulgte opskriften meget nøje og ikke kunne få dem til at hæve ordentlig.. har ikke så meget "bolle" erfaring men kunne det hjælpe at putte mere gær i?

rene  -  2011-01-29 13:17:06
hvis i ikke kan få den til at hæve kan det være at i har kommet mælken alt for varmt ned i gæren, husk den skal kun lige lunes.

Maiken  -  2011-03-01 14:52:43
Jeg vil prøve den, den lyder så lækker! Er 12 år, så håber den bliver nem at lave :) Vil prøve at putte nogen små cokolade stykker i.

Sanne  -  2011-03-04 16:52:45
kan man bruge letmælk i strdet for sødmælk?

....  -  2011-03-13 18:49:21
de smager virkelig godt :D

Steen  -  2011-03-19 15:10:03
De er nemme at lave og smager rigtig godt. Jag lader dem altid hæve lidt ekstra, så bliver de endnu mere luftige.

Carsten  -  2011-03-30 18:44:18
prøv at komme 2 spsk creme fraiche i . det bliver de absolut ikke dårligere af...

DEN SEJE   -  2011-05-16 12:42:30
verdens bedste og luftige boller. Super

nanotech  -  2011-06-01 00:15:53
Når jeg bager de her boller smuldrer jeg altid gæren og blander den med sukker og saltet. Så bliver gæren flydende og kan blandes med koldt mælk. De hæver fint. Man kan med god samvittighed erstatte halvdelen af melet med 100 gram havregryn og 200 gram grahamsmel!

Cathrine 2670  -  2011-06-03 02:12:21
også gode som grovere boller med groft mel,gulerod og havregryn smør kan erstattes med margarine..

Ida-Marie:  -  2011-06-29 15:24:09
Det er bare de mest fantastiske boller jeg har smagt længe.. Alle andre boller der er bagt i sin tid herhjemme er altid efter et par timer blevet stenhårde og meget tørre.. tak for den

Mie, 13 år  -  2011-06-30 11:58:13
Kan ikke forstå at mange af jer har problemer med at få det til at hæve. Det er faktisk første gang jeg har bagt boller alene, men resultatet er bare super :D

JMB  -  2011-07-04 14:49:06
Indtil videre ser det absolut godt ud... perfekt dej - super hævning - står nu til 2. hævning - glæder mig til slutresultatet.

Mig  -  2011-08-28 11:48:13
Mmmmm, de var lækre! Tak for det! :-)

Søs  -  2011-09-06 21:08:33
Første gang jeg bagte bollerne brugte jeg skummetmælk, og 80 g. grovmel. de var gode, men et par timer var det mega tørre!! 2. gang jeg bagte dem, fulgte jeg opskriften fra punkt til prikke, sparede dog på sukkeret, da der jo også er sødmælk i. og så lod jeg dem hæve næsten dobbelt så meget som der stod. Har nu de mest fantastiske og luftige boller, håber de bevare det, da min forlovede har fødsesldag imorgen :-D

Mikkel  -  2011-09-22 14:44:49
Min kone holdt "tøjparty", og jeg bagte boller til de deltagende nabokoner. I aften står den på "tøjparty" igen, og deltagende har forlangt boller til kaffen igen. Sidst troede de at jeg havde købt boller hos bageren. Datteren på 5 år og jeg er i fuld gang. Har givet et rent 10-tal.

rebekka t m  -  2011-09-22 17:19:52
det er iratererne at de skal hæve så lang tid ;D

Pernille Vejvad  -  2011-09-26 12:18:44
Helt fantastiske gode boller - jeg brugte 50 gr gær til en enkelt portion og fik op til 22 flotte store boller ud af det. Smagen er perfekt.

Marissa  -  2011-10-15 11:39:34
Kan man ikke bruge helt almindelig mælk som f.eks. skummetmælk og letmælk? :D De lyder mega gode vil prøve og bage dem nu C:

Marissa  -  2011-10-15 13:15:27
Kan man ikke bruge helt almindelig mælk som f.eks. skummetmælk og letmælk? :D De lyder mega gode vil prøve og bage dem nu C:

Marissa  -  2011-10-15 13:59:21
Kan man ikke bruge helt almindelig mælk som f.eks. skummetmælk og letmælk? :D De lyder mega gode vil prøve og bage dem nu C:

Jens Benjamin Hansen  -  2011-10-23 18:47:14
Fantastiske boller, prøv dem og du er garanteret en smagsoplevelse

Anne-Grete  -  2011-10-25 19:57:09
Jeg lavede bollerne forleden, nøje, hvor var de da bare gode. Nu har jeg lige lagt dejen til endnu et hold.. Denne gang med revet appelsinskræl og chokoladestykker.. Spændende..

Thilde & Kathrine!(:  -  2011-11-29 08:49:46
Super gode. Vi afprøver dem til . klasses nisseløb!xD Ho Ho Ho... Knus Thilde & Kathrine!<3

Sanne  -  2011-12-26 20:13:22
Jeg brugte 6dl mælk! Jeg synes at de 3 var for lidt. Ellers smagte de lækkert

  -  2012-01-17 14:53:21
DE smager fantastiks og man kan godt bare skrue op på 200 grader. ummh gode med rosiner eller glasur oven på.

  -  2012-01-17 14:54:01
Jeg brugt let mælk istedet fordi jeg ikke havede sødmælk

Maac  -  2012-01-26 07:21:17
Kan man bruge almindelig mælk istedet for sødmælk? :)

Sheila   -  2012-02-28 15:27:00
HOLD NU KAJE DE BLEV STORE!! :D haha.. Rigtig mandeboller.:D Men de smager fantastisk, jeg lod dem hæve en time og nu hvor jeg står og skal lave portion nr. 2 laver jeg dem nok liiidt mindre. Kan ikke forstå dem der ikke kunne få dem til at hæve.:O glæder mig til at se om de er lige så gode kolde.^^ Tak for en dejlig opskrift.

Nillesj  -  2012-03-05 11:04:32
SUPER gode boller. Det har været min faste opskrift det sidste halve års tid - og de bliver en succes hver gang! Nogle gange laver jeg bollerne mindre (har prøvet med 60,70,80 og 90 gr.) og tilpasser bagetiden, det fungerer fint. Jeg laver dem nogle gange med kardemomme (samme mængde som salt), det smager himmelsk bare med smør på til en kop te ;o) 10 herfra!!

Nillesj  -  2012-03-05 11:06:57
Hov ja, mit tip: Jeg er gået over til bare at opløse gæren i salt+sukker, så behøver jeg ikke lune mælken. Og så bruger jeg flydende margarine i stedet for at blødgøre smør. Det fungerer fint, dejen hæver og efterhæver alligevel super, bollerne smaget stadig skønt (og det sparer lidt tid og opvask).

Nadja  -  2012-04-04 10:43:59
de boller er super lækkere! jeg lavede 2 potioner dej hvor jeg i begge dej brugte mini mælk og ikke sød mælk, og det fungerede rigtig godt. jeg lavede pizza snegle ud af den ene dej og boller ud af den anden, i bolle dejen kom jeg guleroder i, og det smagte sååå mums! jeg havde ingen problemere med at få det til at hæve. det er helt klart en opskrift jeg skal prøve igen.

hende den seje  -  2012-04-09 16:10:12
De ser dejlige ud håber de bliver gode

Bollebageren :-)  -  2012-04-15 18:06:28
Rigtig gode boller, har i stedet for sødmælk taget 2 dl letmælk, derudover har jeg taget 1 dl kærnemælk, hvilket gør dem endnu bedre. Tak for en god opskrift.

Tove  -  2012-05-02 08:53:28
Jeg vil rigtig gerne føre dene opskrift til min kogebog, og printe den ud, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg gør, jeg har kunnet gøre det mange gange før??

Manjsche  -  2012-05-11 19:47:02
SUPER opskrift. Der behøves IKKE sukker i opskriften, de hæver super fint uden og smager skønt :-)

Manjsche  -  2012-05-11 19:49:09
Jeg brugte letmælk, hvilket fungerer lige så godt som sødmælk.. Desuden kom jeg ca. 30 gram mindre smør i, og vejede bollerne af til 65 gram, hvilket jeg finder mere passende i størrelsen :)

Laura  -  2012-06-07 20:40:02
Super dejlige boller. Meget luftige og utroligt nemme at lave! Jeg lavede en portion til 24 stk. Jeg skar dog ned for smøret og brugte 150 g, og brugte minimælk istedet for sød. Smager skønt alligevel, og kan ikke forestille mig at de smager meget anderledes end dem med ekstra smør og sødmælk. 1 æg er også rigeligt til pensling, jeg brugte ca et halvt æg til 24 boller og de er rigtig fine! Mange tak for opskriften, den vil helt sikkert blive brugt igen!

Bagermester Mille  -  2012-06-20 07:19:51
ET LILLE TIP TIL HÆVNING: Skru ovnen ned på det laveste den kan (ca 40 grader) og sæt skålen med dej i ovnen. HUSK at dække dejen til med noget husholdnings film!! Det samme kan med fordel gøres når de færdig trillede boller skal hæve. husk dog at dække dem til med en MEGET LET fugtet klæde.

  -  2012-06-20 20:01:26
De bliver vildt hurtigt tørre :(

Simone  -  2012-06-26 21:05:30
Super lækre boller, helt klart de bedste jeg har bagt! Og den slår bare aldrig fejl. Hverken som boller eller pølsehorn. MUMS :)!

Kamilla Hyttel  -  2012-07-10 16:42:24
Min favoritopskrift som lykkes hver gang. De er nemme at forme og smager fantastisk! Og så er de nemme og hurtige at slå op!

frederikke  -  2012-07-20 15:52:11
lige nu hæver dejen håber de bliver gode :-)

Miaou  -  2012-08-30 20:59:54
Så er de bagt. Jeg ændrede opskriften en smule, jeg brugte kærnemælk og skummetmælk, jeg smeltede smøren i mælken og tilføjede solsikkekerner og en smule kardemomme. Og så tror jeg nok jeg brugte en smule mindre mel, fik ikke lige vejet det. Men det var en utrolig behagelig dej at arbejde med, bollerne hævede en del og blev rigtig gode :)

Hh1986  -  2012-09-17 18:50:53
Rigtig gode, kom dog lidt ekstra sukker i også lavede jeg en portion med kanel og en med blåbær nam ;)

Alice  -  2012-09-28 15:57:12
Fantastiske Boller, jeg er Henrykt! de er smukke, lækre og nemme! Tak for en herlig opskrift og gode tips fra alle jer andre ! ;) jeg fik et absolut forrygende resultat ud af både de normale,og dem med tilsat gulerod og solsikkekerner. mmh mums.

  -  2012-10-19 19:52:46
De er bare så gode...!!!!

Malene Steen   -  2012-10-22 17:55:15
Jeg elsker denne opskrift, men jeg synes bollerne skal have lidt mere mel og gær, for at de bliver perfekte!

Naz  -  2012-10-26 17:47:53
Dejlige luftige boller. Lavede dem med letmælk, lidt kardemomme og med 550 gr mel og æltede i 10-12 minutter. De blev godt luftige ;)

Cecilie Brønderslev Bertelsen  -  2012-11-03 10:43:18
De er bare gode jeg sto op og lavede dem muu:)

JaneEvelyn  -  2012-11-07 12:50:50
Fantastiske boller, også selvom jeg glemte at pensle dem ;-) Tak for at du delte denne opskrift!

Britta  -  2012-11-08 17:27:06
jeg kan anbefale at man smelter smøret sammen med noget af mælken og tilsætter det sidste mælk oven i det varme mælk og smør når det er puttet i skålen, så det bliver lunken.

Tina  -  2012-11-11 08:16:57
De mest fantastiske boller - jeg brugte minimælk og flydende Becel og det er de bedste boller jeg har fået. TAK FOR OPSKRIFTEN

Heidi  -  2012-11-13 12:43:00
Har lavet opskriften på pølsehornene mange gange, havde ikke lige overvejet at man selvfølgelig også kunne bruge den til boller. Så det vil jeg glæde mig til, når der skal bages både det ene og det andet i morgen!!

Anna Pedersen  -  2013-02-03 14:28:26
uhm mums... skuper gode boller og luftige! det blev til lidt flere her da dejen hævede for vildt

Tania  -  2013-02-05 00:19:18
Har lige æltet dejen sammen, har tilsat solsikkekerne og frø og olie i stedet for smør - glæææææder mig til at samge dem, især nu hvor jeg har lært alle de gode kommentar

freyja   -  2013-02-20 12:47:29
jeg var hjemme alene og så fandt jeg dem her og jeg lavede dem... men pointen er at de er de mest vellykkede boller længe

Mie  -  2013-03-01 12:55:26
Hmmm... Blev desværre lidt skuffet, måske pga. af alle de positive kommentarer. Har bestemt opskrifter der er bedre end denne, med meget mindre fedststof. Men de var da lidt over middel!

Sabine Bergsbo  -  2013-03-05 14:27:55
fantastisk lækre boller, kan slet ikke lade være med at gå og nippe til dem, perfekt til fødselsdag :)

Tiki  -  2013-03-12 12:04:49
Har nu prøvet at bruge dejen til både boller, pølsehorn og pizzasnegle.. Synes ikke den er specielt god. En smule tør og den smager ikke af noget. Søger videre efter den perfekte dej opskrift.

anti bager.   -  2013-04-03 18:04:39
Vi havde ikke nok mel, så vi brugte over ½ istedet for mel så havregryn :)

Jessica  -  2013-04-07 11:37:45
Har lige sat bollerne til at hæve, og må sige at dejen er fantastisk let at arbejde med! :-) glæder mig til at smage dem !

  -  2013-06-17 13:19:10
jeg er simpelthen såååå dårlig til at bage, de blev liiiiidt sprøde. og jeg erstattede 300g af hvedemelet med fuldkornshvedemel. (til 24 pers) men jeg synes dejen var alt for våd, så jeg kom mere hvedemel i. aner virkelig ikke engang hvordan en dej skal være når den bliver sat til hævning:D help anyone

  -  2013-07-05 04:24:24
Til dem der blander gæren med salt+sukker for at spare opvasken og undgå at varme mælken. SKAM JER! Man dræber gæren hvis den kommer i direkte kontakt med salt. Derfor blander man gær og sukker i lunet mælk, derefter halvdelen af melet INDEN man kommer salt i. :-) Bare et godt råd fra mig til jer der har problemer med at få dem til at hæve ^^

Anna Vilstrup  -  2013-10-15 13:35:57
Er igang med at bage bollerne nu. Bliver lige nød til at tilføje at det er en fantastik dej. Det er sjældent den bliver så lind og lækker. Jeg har puttet chokoloade i og glæder mig vildt til at smage. Uhhm.

  -  2013-10-28 21:28:47
De skulle så kun have ca 15 min .

HC i Ølstykke  -  2013-11-18 12:04:04
Jeg har efterhånden prøvet mange opskrifter........MEN denne her opskrift er bare den bedste. MUMS... også efter flere dages opbevaring, hvis der er nogen i overskud!!!!!!!!!! Karakter 10

Tobias  -  2013-12-18 14:54:23
Hvor mange æg skal jeg bruge i dejen? V.H Tobias

Aalborg  -  2013-12-28 17:34:54
Min varmluft virker ikke. Men kan man bruge almindeligt på 180 grader? og hvor lang tid blive det? Jeg er ved og hæver det op nu.

Lykke  -  2014-01-11 20:19:17
Super lækre boller der holder sig friske længe og ikke bliver kedelige efter en tur i fryseren. Jeg bager dem tit:)

Lykke  -  2014-01-12 12:13:07
Super lækre boller der holder sig friske længe og ikke bliver kedelige efter en tur i fryseren. Jeg bager dem tit:)

Lisbetogtorben  -  2014-02-01 11:16:20
Jeg kan ikke forstå at du kan få 12 boller a 100 gram , når jeg kan få 20 boller med dobbelt opskrift, blot har jeg kun brugt 950 gram mel (manitopa) italiensk mel , bollerne er temmelig store, så jeg glæder mig .......

  -  2014-02-26 10:49:58
Prøvede opskriften i går, og fulgte opskriften til punkt og prikke. Mine blev dog lidt tørre - hvad har jeg min gjort galt??

  -  2014-02-26 10:51:00
Og vil lige nævne, at jeg gav dem kun 20 min :-)

Tania  -  2014-06-19 20:07:48
Fine boller, men ikke noget specielt

Birgitte   -  2014-07-07 14:38:21
Jeg er skuffet over denne bolle! Havde lavet den til en børnebrunch, men den blev tør og mindede mest om en scones. Havde nok været super med chokolade og kardemomme:)

Maria  -  2014-07-13 10:33:08
Jeg brugte 2 tsk salt og 4 tsk sukker og 50 gram gær istedet for = FANTASTISK !!!

Susie  -  2014-07-23 15:46:07
Deciideret dårligt! Fulgte opskriften helt præcis, og er rigtig god til at bage som regel, og bollerne blev bittesmå, hævede slet ikke, og var ikke gennembagte.

mie binderup  -  2014-08-06 00:56:54
Ka man komme gulerødder i og hvis ja hvor mange 😊

Lisbeth Zankel  -  2014-08-07 20:21:34
Super lækre og nemme boller

Lisbeth  -  2014-08-10 19:35:52
De bedste fødselsdagsboller! :)

dorte  -  2014-08-25 09:37:55
rigtig gode boller.. super nemt og husk og lade dem hæve i alng tid nok.. så bliver de dejlige luftige .. Jeg er klart en hvid bolle elsker (kan misforstås) og synes de er flotte i farven og super fine inden i når de er færdig lavet.. er også nem at arbejde med Thurms up herfra Dorte 31 år