Hvederugbrød

Hvederugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
45 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål. Opvarm mælken til 37 grader - fingervarmt. Rør gæren ud med lidt af mælken og tilsæt resten. Bland salt, sirup, æg og smeltet fedtstof og hvidtøl i. Bland de to melsorter og slå først halvdelen i mælken. Ælt dejen jævn og smidig med så meget af det resterende mel, som væsken kan tage. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Arbejd dejen igennem, så den bliver smidig og slipper. Form to aflange brød og læg dem på smurt plade eller i 2 smurte forme. Lad brødene efterhæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min.

Skær et par snit i brødenes overflade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Pensl brødene med lidt sirup blandet med vand mod slutningen af bagetiden. Det giver en smuk farve og en sprød skorpe.

Lad brødene afkøle på bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 24933 gange,
og udskrevet 700 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13335 (3175 kcal)
KJ pr. Brød 6667 (1587 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Brød 742 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 898 KJ (213 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 39.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu