Boller i Karry med havregryn

Boller i Karry med havregryn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Danzerna

Indsendt :      Red :
Boller i Karry med havregryn, billede 4 Boller i Karry med havregryn, billede 1 Boller i Karry med havregryn, billede 2 Boller i Karry med havregryn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
0.25 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Karry, madras
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

12 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
4 dl. Rismel
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Boller:
Kødet røres med salt og finthakket løg. Rør de øvrige ingredienser i og stil gerne farsen på køl i 20-30 minutter.

Form små boller ud af farsen og kog dem i 5-10 min.

Sovs:

Svits karry i smørret, tilsæt mel og rør det godt ud i smørret. Tilsæt kogevand fra kødet lidt efter lidt under konstant omrøring. Spæd op med mælk eller piskefløde og kog sovsen godt igennem, tilsæt evt. mere kogevand indtil sovsen har den ønskede konsistens. Smages til med salt, peber og evt. karry.

Serveres med løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 74656 gange,
og udskrevet 1363 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (105 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8994 (2141 kcal)
KJ pr. Pers. 2248 (535 kcal)
Vægt ialt 2841 gram
Vægt pr. Pers. 710 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 316 KJ (75 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu