EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Krondyr mørbrad m. ovnstegte kartofler og svampesauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort

HjortemørbradIndsendt af : Anemone

Indsendt :

Krondyr mørbrad m. ovnstegte kartofler og svampesauce 4 Krondyr mørbrad m. ovnstegte kartofler og svampesauce 1 Krondyr mørbrad m. ovnstegte kartofler og svampesauce 2 Krondyr mørbrad m. ovnstegte kartofler og svampesauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.mørbrad af krondyr
 
 krydderiblanding af:
2 tsk.salt
2 tsk.sukker
2 tsk.vildtkrydderi
 
400 g.Markshampignons rensede og skåret i tern
2 dl.vildtboillon
1 dl.rødvin
 hvedemel
 vand
1 dl.piske eller madlavningsfløde
 salt
 peber
 kulør
 
1000 g.små vaskede kartofler
1-2 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Vindruesalat:
1 poseblandet babysalat
2 snackpeber
3-4 stængler bladselleri
1 krydret æble
1 lille klase stenfri druer
 
 Marinade af:
1 citron saften heraf
2 spsk.olie
1 spsk.hvidvinseddike
 salt
 peber
 

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Mørbraderne gnides i krydderiblandingen, pakkes i plast og lægges koldt i mindst 3 timer.

Kartoflerne vaskes og vendes med en blanding af olie salt og peber. Bages i en bradpande i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 45-50 minutter. Omrystes lidt undervejs.

Mørbraderne Steges i ca. 5 min. på alle sider ( ca. 20 minutter)på en sautepande med smør. hviler tildækket i 15 minutter

Imens ristes champignonerne af på panden. Bouillon tilsættes sammen med rødvin og koger lidt ind inden fløden tilsættes. Nu koges den yderligere lidt ind for middel varme inden saucen til slut bages af med en meljævning. Smag til med salt og peber.

Salatbladene skylles og anrettes med fint snittede snack peber, selleri og æbletern og halverede druer.

Marinaden blandes, smages til og hældes over lige før servering.

Tips:

Ved serverig skæres kødet i tynde skiver, lidt på skrå, og anrettes med en lille smule af svampesausen over.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5
(1=dårligst, 5=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift:
4.2 (17 stemmer)


Opskriften er vist 92461 gange,
og udskrevet 5111 gange.

Trugvi  -  2015-03-27 12:27:03
Kan ikke opdriv vildtkrydderi hvad bruger jeg i stedet?

kasper h  -  2012-12-30 02:44:31
Superbest har krondyr til salg, og større butiker såsom føtex og bilka har ofte noget på frost i et lille hjørne af deres fryser. En andet godt sted at spørge efter det er hos fiskehandleren.

Birgitte Witthøfft  -  2011-05-03 13:03:46
Dette er en rigtig dejlig og velsmagende gæsteret. Det hele passer bare så perfekt sammen. Tak til Ole Riise om opskriften på vildtkryderiet.

Ole Riise  -  2010-01-29 20:23:49
Kender du ikke Goog le ? Vildtkryddery er en blanding af : Rosemarin + timian + laurbærblade + enebær + peber. Fremstil din helt egen blanding

Mvh. Tone.  -  2009-08-06 11:49:22
Vildtkrydderi kan man købe i Norge. Det er mærkelig at det ikke i nogle af vildt opskriftene er anvent enebær.Det er deilig i alle former for vilt,så som hare,hjort,elg,rensdyr,rådyr, vilsvin,og ander. Kan også bruges som marinade. Her kommer min egen opskrift på viltkrydderi.Enebær,pebber,allehånde,persille,timian,ingefær,rosmarin og laurblad. Knus det hele i en morter..... Det kan saktens gemmes i et lukket glas til senere brug.Lækkert..

Jane  -  2009-05-17 18:14:07
Vi var kun 4 og jeg lavede 1,5 kg kartofler. Det hele blev spist, så maks til 4 personer.

Line  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor får man fat i vildtkrydder? Har søgt utallige steder, men uden held. -Ellers en vidunderlig middagsret

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en dejlig nem gæsteret da man kan forberede det meste af retten i forvejen.