Christiansfeld honningkage

Christiansfeld honningkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Christiansfeld honningkage, billede 4 Christiansfeld honningkage, billede 1 Christiansfeld honningkage, billede 2 Christiansfeld honningkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Hjortetaksalt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Smørcreme:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, reven appelsinskal, piskefløde og yoghurt.
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.

Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.

Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165 grader C. alm. ovn i 1 time og 15 minutter.

Kagen afkøles i formen.
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.

Pynt evt. med glasur inden den serveres.

Tips:

Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.





karakterer:
Opskriften er vist 124710 gange,
og udskrevet 2279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26326 (6268 kcal)
KJ pr. Pers. 2193 (522 kcal)
Vægt ialt 1777 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1481 KJ (352 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 58.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-29 10:19:07
Tack för det här receptet! Jag har letat så länge efter det. Er honungskaka är bäst i världen!