EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Bruns sovs

Antal: 4 Pers.

Ret : Saucer

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : nr. 5

Indsendt : 2005-06-07

Bruns sovs 4 Bruns sovs 1 Bruns sovs 2 Bruns sovs 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.margarine
50-75 g.hvedemel
2 terningeroksebouillon
6 dl.vand
 


Forklaring:

Brun margarinen i en passende gryde og derefter tilsættes melet, så det bliver en slags smørbolle. Bouillon tilsættes lidt efter lidt, koges igennem ca. 5 minutter.

Smages til med salt og peber.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (71 stemmer)

Opskriften er vist 48364 gange,
og udskrevet 1267 gange.

nr.5  -  0000-00-00 00:00:00
brug evt. kulør, bare for farvens skyld :)

michelle  -  0000-00-00 00:00:00
god og nem sovs for nybegynder

natalie  -  2007-01-11 18:25:10
den er nem og smager helt fint...ja, en god begyndersovs :-D og ja, tilfør noget kulør hehe

simpa  -  2007-03-12 18:56:14
god opskrift men den er virkelig tyk til dem der kan li det

betina  -  2008-06-12 18:33:25
tilføg eventuelt lidt sød chili sauce - ellers god sovs

Ham der elsker at lave mad  -  2008-08-09 14:39:26
Kan man tilsætte væden fra ens kød istedet for okse bouillon terninger?

miiiiig  -  2008-12-17 10:40:46
man kan også sagten bruge svine terninger... alt efter hvad man skal spise sovsen til :)

Tine  -  2008-12-18 20:58:21
Nem og lækker sovs, når ingredienserne i skabene er få :)

  -  2009-03-04 16:50:02
hvornår tilsætter man vandet. bare til sidst?

proxy  -  2009-07-07 18:55:54
wow en lækker sovs jeg har ikke set folk spise så meget sovs før. rigtig mange tak for opskriften

sss  -  2010-10-17 19:21:14
god sovs og nem at lave:)

celine   -  2011-12-06 08:57:21
i stedet for vand kan man bruge saften fra fra flæskestegen og kartoffel vandet.

  -  2012-04-23 17:48:21
tilføj evt et par tsk ribsgele, det gør den helt perfekt :)

majs  -  2012-11-03 18:35:48
Efter at have brugt denne opskrift er det nu for første gang i mine 30 leveår lykkedes mig at lave en sovs, som man faktisk kan bruge betegnelsen "sovs" til. Jeg spiser kartofler med sovs ca. en gang om ugen, men har hidtil måtte ty til færdiglavet blandinger, da det plejer at gå galt hvergang jeg forsøger mig med en sovse opskrift. Det lyder utroligt at det altid plejer at gå galt for mig, og jeg plejer da også at må bruge en masse jævner for at få det til at ligne sovs. Så tak for denne begynder opskrift, til sovse tumper som mig... At jeg så har noget der ligner sovs til 8 personer i stedet for 4 er en helt anden sag :)

  -  2013-08-26 00:25:01
Husk at røre melbollen godt ud i vand/mælk, ellers klumper den.

JohnBanan  -  2013-09-24 14:14:31
Det er en god begyndersovs, men der er til mindst 6 ps. i den anførte opskrift - det giver ca. 1½ dl sovs pr. ps. og det er alt rigeligt. Divider med 6 og gang med 4, så får man den rette mængde. :) p.s. Tilsæt en spiseskefuld soya til slut. Det giver lige det ekstra pift. :)