Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kransekage I

Antal:
Pers. 16 Pers.
Ret : Konditori

Hovedingrediens : Diverse produkter

MarcipanHøjtid: Nytår

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Kransekage I 4 Kransekage I 1 Kransekage I 2 Kransekage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
400 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
    1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
  Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen.
Dejen skal være fast og ensartet.

Rul dejen til stænger ca. 2 cm tykke som skæres i stykker på 8 cm. 12 cm. 16 cm.o.s.v.
Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 8-10 min.

Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur og sættes sammen til kransekagen.

Tips:

Kom evt. lidt smeltet chokolade mellem ringene til at holde kransekagerne sammen.

Denne portion, altså til 16 personer kan give 9 ringe og lidt overskydende masse som kan blandes op med lidt ekstra æggehvide og sprøjtes ud til kransekagekonfekt, enten direkte på plade eller i konfektforme.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (191 stemmer)

Opskriften er vist 801661 gange,
og udskrevet 32271 gange.


Energi:
KJ total 29462 (7014 kcal)
KJ pr. Pers. 1841 (438 kcal)
Vægt ialt 1632 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1804 KJ (429 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 64.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kirsten  -  2016-06-18 08:51:11
Jeg skal bage kransekage. Tænker op at bruge teflonforme. Skal de smøres med noget for at slippe og SKAL de fryses inden de tages ud af formen

Anette  -  2016-01-16 19:21:59
Super god opskrift :-)

Peter  -  2016-01-04 22:46:17
Hvordan bruger man kranse kage forme har lige købt nogle gamle forme

Per  -  2016-01-01 01:14:48
Så kan det jo tænkes at der er brugt 1.5 bæger æggehvide i stedet for 1.5 æggehvide??

Ulla  -  2015-12-31 19:24:56
Brugte Odense ren rå marcipan m 63 % mandler. Lignede klatkager med hul i midten.

Regitze  -  2015-12-31 12:04:40
Hvis kransene flyder sammen har man brugt kransekagemasse eller dessertmarcipan eller noget andet end ren rå marcipan... så sker det... mht nougat i kagerne, rul stænger i ca 3-4 cm tykkelse, rul dem ud til ca 7 cm flade stykker, læg nougatstænger på 1x1 cm i midten og fold kanterne op om nougaten... glat toppen så man ikke kan se samlingen... tag evt lidt vand på fingrene, så forsvinder samlingen helt sørg for at den er HELT kold inden i serverer den... ellers smager det ret skægt med blød nougat inden i :)

Per  -  2015-12-31 11:04:24
Til dig hvor kransene flyder sammen. Jeg tror du har brugt en anden marcipan end Ren rå marcipan, altså med mindre end 63% mandler.

  -  2015-12-31 10:32:39
Alt for meget sukker! Kransene flød sammen under bagningen. Man bør reducere sukkermængden til halvdelen.

mor  -  2015-12-30 17:10:11
Supet nem alt lave. Havde små hjælper på 4 og 7 år og de kunne nemt blande og lave forskellige kager som de bagefter pyntet med glasur i flere farver. (Kun flormelis, frugtfarve og vand) Jeg lavede ring til en 8 høj kage. Så den kan det hele og så er smagen virkelig god

Helle Z  -  2015-12-29 22:07:00
Verdens bedste og nemmeste kransekage !

Per  -  2015-12-29 16:29:26
Æggehviderne er til konsistens, og hun putter flere æggehvider i pga. hun vil have mere sukker i, men jeg vil også tro at kransekagerne bliver meget søde så.

Pernille  -  2015-12-29 13:36:24
Jeg skal i gang med at lave hjemmelavet kransekage for første gang. Jeg har fundet en anden opskrift på nettet hvor der skal bruges ligeså meget marcipan, men der kan jeg se at hun bruger dobbelt op på æggehvide end hvad denne opskrift siger. Hvad gør æggehviden ved dejen siden at hun bruger det dobbelte i den samme mængde marcipan og næsten det dobbelte gram flormelis?

  -  2014-12-31 01:32:11
Det er den bedste opskrift jeg endnu har prøvet

Konditor Curtis  -  2014-04-28 00:49:44
Jeg er træt af, at når man læser andres kommentarer, er der altid et par stykker, der vil komme alt muligt i opskriften! de kommenterer på!!! Men appelsinsaft i sprøjteglasuren, og anis i massenKon er sgu det værste vrøvl jeg har læst.

nlt  -  2014-03-12 16:33:40
Hej. Kan man fryse kransekagen?

Karina  -  2013-12-29 21:52:13
jeg er edderspændt - nu er kransekagedejen i køleskabet. Kom kun 100 g flormelis, 400 g. rå marcipan 1 æggehvide og ca. 150 g grovhakket mandelmel. Jeg vil lave dem som kager, dyppe enderne i chokolade og komme nougat indeni - har nogen erfaring med nougat indeni?

Lamse  -  2013-12-29 18:21:20
Når man laver glasuren behøver man så og bruge æggehvider?? Kan man ikke bar bruge vand som man plejer til glasur??

Ella  -  2013-01-02 14:19:37
Ser ud til at glasuren er knækket for dig, da du tog den af bagepapiret.

Børne-konditoren  -  2013-01-02 14:17:19
Skal huske jer på, at i ikke skal klippe hullet ret stort. Som Mette Blomsterberg siger, man kan altid klippe mere af, men ikke mindre!

Klaudia  -  2012-12-31 04:37:25
Fantastisk opskrift!!! Jeg har lavet min første kransekage og det var en succes!!! Glæder mig allerede til næste gang! :)

  -  2012-12-30 21:12:02
Jeg skal for første gang lave krænsekage til i morgen, og har lavet dejen men efter at have læst mange af de kommentarer er jeg blevet i tvivl om man behøves at fryse ringene, eller man godt kan lade være? - Nogle der har erfaring med at lave krænsekage, der evt kan hjælpe?

  -  2012-12-30 13:13:20
Jeg elsker kranse kage og det lyder helt underligt når jeg aldrig har prøvet og lave det før men denne opskrift er så GOD

Hanne (Djursland)  -  2012-12-30 12:52:32
Jeg laver det altid med rørsukker i stedet for alm. sukker.......så smager det som det man køber.

Tobias  -  2012-12-28 22:21:56
Super god

Hanne  -  2012-09-29 12:11:00
Har efterhånden lavet flere kransekager og altid brugt denne opskrift uden at ændre noget som helst, bortset fra at jeg ikke bruger chokolade til at sætte den sammen med, men bare glasur. En rigtig god kransekage som familie og venner er vilde med :-)

martin  -  2012-05-10 15:28:53
en god grund opskrift, det kan også varmt anbefales at tilsætte 200gr fint hakket valnødder.

Frk. Mejlvang  -  2011-12-31 13:23:50
Ang flormelis i kransekage - så jo, der skal bruges flormelis frem for alm sukker - det gør både Mette Blomsterberg og min morfar som er gammel bager også - det bliver hurtigere "smeltet" ind i massen - så bare kom igang - lækker kage :)

Marina  -  2011-12-30 11:16:37
Flour melis alm sukker eller økologisk rørsukker det er en smagssag,, Jeg bruger enten Flour melis eller økologisk rørsukker, nogle år blander jeg de 2 sukker arter sammen og det bliver en flot resultat hvergang.. Rigtig Godt Nytår til Jer .. :) :)

Jeannette  -  2011-12-29 00:34:30
Angående forme til kransekage. Jeg har selv prøvet det. Selv om det hedder slip let, så er det ikke til at bage i, kun til at forme ringene efter. Snyd vil man nok mene men sådan er det. Lad være med at forsøge med mel, smør og olie, det er ikke sådan de bruges. God arbejdslyst-

raj22  -  2011-12-26 00:21:44
Jeg har brugt kransekageforme mange gange, der er nemt at få kagerne ud af formen hvis man fryser ringene i formen og vrider formen mens den er dybfrossen.

Gitte Nielsen  -  2011-12-17 12:11:20
Den er rigtig god. Vi har prøvet. Det er en der kan befales til ander..:D

  -  2011-12-04 17:16:53
Husk at bage på to plader, ellers bliver de brændte i bunden.

Lars  -  2011-05-10 17:45:59
Bedste og nemmeste kransekage som jeg har lavet.

Christina  -  2011-01-03 20:02:00
SUPER GOD - mega nem at lave :o)

christoffer holst  -  2010-12-31 12:22:24
skal de ikke have noget så den kan sede fast ??????????

  -  2010-12-30 19:31:22
Fantastisk opskrift, bruger den på 5. år nu og den er altid et hit :)

Lene  -  2010-12-30 16:58:57
Jeg har i over 20 år købt kranse xx fra odense marcipan hos bageren. Derefter kan opskriften følges. Hos den gode gamle inspiration med det store assotiment kan der købes solide sprøjteposer og en trekantet tyl som giver den "rigtige" facon. når denne bruges er det vigtig at massen et temperet eller rørt varmt. Jeg tror det vigtigste er at lade kransekagen blive helt kold inden den forsøges tage den ud af formen. jeg samler aldrig min top med noget ekstra da den samles der hvor den skal serveres og alliugevel bæres forsigtig ;-)

Lene  -  2010-12-30 16:25:41
Smør kransekageformene med smør og drys rasp på, så hænger ringene ikke fast

  -  2010-12-30 12:20:55
hvis man i til glasuren bruger appelsinsaft og ikke vand, smager den helt fantastisk

Per  -  2010-12-29 22:58:33
Kender ikke kransekageformene, men måske de kan smøres med lidt smagsneutral olie? Ellers drop formene og form dem med fingerne, eller bare tril til pølser, de smager lige godt af den grund.

Mai  -  2010-12-29 15:29:33
Supergod opskrift, har brugt den de sidste 3 år og skal igang igen. Prøvede også sidste år med forme - og ja, kransekagen sad fast, godt jeg havde ekstra marcipan til en ny omgang. I år bliver det uden forme, som sædvanlig. Vil i år prøve med kun 2 cm. forskel på stykkerne og på den måde få en mere toppet/spids kransekage, da den godt kan virke lidt trykket/buttet med 4 cm. Bager dobbelt portion. Bruger varmluft og har ikke behov for 2 plader oven på hinanden - men kan derimod have de 2 plader i ovnen samtidig, og har endnu ikke oplevet de er blevet sorte i bunden.

brutus  -  2010-12-29 11:57:30
Jeg vil lige tilføje , at har man en pitza stenplade , er den en rigtig god"erstatning" for den extra plade.

fru p  -  2010-12-29 10:13:45
Jeg skal prøve for første gang her til nytårsaften. Jeg har læst alle kommentarerne - der er flere, der siger, at massen hænger fast i formen, men ingen der svarer på, hvordan man undgår det! Nogen, der ved, om formen skal smøres og i givet fald med hvad.

københavneren  -  2010-12-28 23:55:59
Er der ikke noget med den skal i fryseren? Synes jeg den skulle sidste år da jeg lavede den?

PIA  -  2010-07-26 17:43:25
Super NEM opskrift og super SKØN smag. MEN det var første gang, jeg bagte kransekage og derfor lavede jeg en begynder fejl dvs jeg smurte ikke mine kransekage forme og nu sidder kransekagerne fast i formene, ØV ØV.

doto  -  2010-04-03 12:15:56
Flormelis er ok til kransekage, så slipper man også for at bruge tid på at lade sukkeret opløses. jeg bruger dog 2 past. æggehvider og så til 300 gram sukker - ellers bliver kagen både for tør og for sød ...

Bettina  -  2010-01-21 14:58:51
Jeg lavede en lile én til nytårsaften, 4 personer, og den smagte pragtfuldt! Jeg lavede den med halvt sukker, halvt flormelis. Desuden fordelte jeg ringene på 2 bageplader, en oppe og en nede og skiftede plads halvvejs i bagetiden så de begge henholdsvis var oppe 4 min. og nede 4 min. Og holdt øje med dem hele tiden. De største af ringene gav jeg en smule mere end de 8 minutter da jeg synes de stadig var lidt blege. Men se efter i bunden også samtidig at de ikke bliver brændte. jeg brugte ikke chokolade, men lagde ringene oven på hinanden lige efter jeg havde sprøjtet dem med glasur, én ad gangen, den største først selvfølgelig osv. jeg skal holde en lille fest i weekenden, så der vil jeg lave 2 stk. i stedet for én stor til 10 personer. Det skal nok blive godt! :-) Tak til alle, for de gode tips!

Merete  -  2010-01-03 09:51:40
Jeg havde i mangel af marcipan( havde kun 200g) brugt 300g smuttede hakkede mandler sammen med marcipanen.Den smagte fantastisk og var tilpas sød.

Mig  -  2009-12-31 11:39:49
Brug en plastikpose, og klip hjørnet af til at fordele glasuren i flotte tynde striber henover kagen.

stephanie  -  2009-12-30 21:44:21
Rigtig go'opskrift!!! Det er 3. år jeg bruger den til nytår og et sikkert hit - Hver gang :)

  -  2009-12-30 15:42:56
Øv øv jeg brugte kransekageforme, men kunne ikke få ringene ud af formene uden at de gik i stykker. Men det skal siges at stumperne smagte fint så der er ikke noget i vejen med opskriften. Godt nytår herfra uden hjemmelaver kransekage :o)

spørgeren ?? *   -  2009-12-29 18:20:26
er der brugt forme i denne opskrift ?? eller kan man lave kramse kage uden forme ??

'* bagerens *^^  -  2009-12-29 18:17:56
når du laver ringene skal du sørge for at man ikke kan se hvor den er sat sammen ... brug feks. en dej skraber til at skrabe den ene side over den anden uden det mindste spor ... det virker ... men vær forsigtig :)

Trine  -  2009-12-29 17:14:06
EN kransekage bliver MEGET mere lækker og blød inden i hvis man fryser den !!!!!!!!!

Alexandra  -  2009-12-29 12:28:26
Jeg må lige kommentere på hvorfor der er 9 ringe på billedet, når man kun får syv udaf en portion på 500g marcipan... Den hurtige læser/bruger vil opdage at når du sætter antallet af portionerne op på f.eks. 45 pers. bliver billedet af kransekagen ikke det større, så man må vel gå udfra at dette er grunden til at der er flere ringe på billedet end man får på f.eks. 500 gram marcipan, som er standard. Altså, billedet er bare en indikator på hvordan en kransekage ser ud!

  -  2009-12-29 12:23:09
Sidste år prøvede jeg at dryppe lidt limesaft i massen for at gøre den mere frisk. Det kan jeg godt anbefale. Måske er det et tilfælde, men jeg syntes samtidig at krænsekagen fik en lidt mere sprød skorpe og den blev lækker saftig indeni.

gastrokokken  -  2009-12-29 04:38:44
jeg har lavet mad 4 forskellige steder til dronningen med følge i Grønland, det gør mig naturligvis ikke til en bedre kok, men jeg syntes disse sider indeholder alt for meget husmoder fnidder, og intet konkret fra fagfolk. man behøver ikke kransekage ringe selvom jeg selv har nogle, man nøjes bare med at nappe en tomme af hver ring, alt afhændig af hvor høj kransekagen skal være, dette kan man udregne inden man laver massen, desuden kan man tilsætte lidt æggeblomme og natron, ikke bagepulver, da bagepulver består af to dele som er blandet.

gastrokokken  -  2009-12-29 04:23:31
kransekage er svindel, for massen er lavet af abrikos kerner, og ikke ægte mandler, man kan selv lave mandel masse hvis man har tid. massen skal røres med melis og æggehvider, og ringene skal samles med brunet sukker, samme fremgangsmåde som til sukkerbrunede kartofler, dog uden smør. færdigkøbte kransekager har aldrig set mandel eller æggehvide, da de er samlet af mel, æg og essens.den ægte vare kan kun laves af en faglært konditor.

bageren  -  2009-12-28 18:57:11
flormelis gør at kransekagen bliver sej melis gør at kransekagen bliver kort i bidet så det er kun hvad man synes

Kogekonen  -  2009-12-28 01:04:12
Jeg har bagt kransekagen mange gange, men bruger st. melis i stedet for flormelis. Flormelis gør kransekagen mere tung. Har lige fået kransekageforme (slip let), men det var umuligt at få ringene ud af formene. Skal formene smøres med olie?

Signe2900  -  2009-11-14 13:06:39
Den er fantastisk! -Og tilmed nem!

Charlotte  -  2009-06-19 23:57:27
Nogen der ved hvor man kan købe skabelonen til kransekagevugge ?

god kransekage  -  2009-05-14 09:48:51
den her er godt nok god

Aase  -  2009-01-19 21:50:47
Astrid-Cecilies tip med æggeblommer og specielt stjerneanis er et hit. Dog går det fint med 500 g marcipan! 200 g flormelis gør som tidligere skrevet kransekagen forfærdeligt sød. Lidt over 100 g er rigeligt.

malou :)  -  2008-12-31 19:43:07
Jeg har prøvet at lave den her opskrift til nytårsaften, den er rigtig god og nem at lave! Det trick med at stille 2 plader ind det virkede godt, for den blev slet ikke sort el. brændt i bunden.. :D Og Ellert? det virkede nu helt fint også med flormelis, jeg tror det gjorde det nemmere at arbejde med ;)

Per  -  2008-12-31 15:12:42
Jeg kan dårligt huske det, men de 2 store ringe har vi sikkert bagt på en anden plade.

Per  -  2008-12-31 15:12:05
Stængerne skal rulles til pølser på ca. 2 cm i diameter.

kransekage bager nr 1!  -  2008-12-31 14:44:33
jeg fortsår ikke hvordan det kan være at der på bagepladen ligger 7 ringe når der på billedet af den færdigbagte kage er 9?

???  -  2008-12-31 14:29:27
Hvorfor må der ikke bruges flormelis??

mikker  -  2008-12-31 14:22:21
Jeg har selv lavet kransekage-massen fra bunden og den smager rigtig godt og splatter ikke ud i ovnen. Jeg fulgte opskriften her fra sitet: http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/nytar/kransekagemasse.php Nu laver jeg så nr. 2 kransekage, for den anden blev ikke så pæn.

Marta  -  2008-12-31 11:36:47
har prøvet at lave denne kranskekage, men den splatter helt ud når den er bagt,,gør det også det for jer? kan det være for de jeg har lavet marcipanen selv??

mikker  -  2008-12-31 01:51:10
1: Nu har jeg lavet kransekagemassen fra den anden opskrift her på sitet. Kan jeg så springe direkte til formningen af kagen eller skal jeg komme flormelis og æggehvider i den kransekagemasse jeg har lavet? ----- 2. Er der forskel på bagetemperatur og andet, når jeg bruger kransekagemasse i.f.t. rå marcipan?

Naja :)  -  2008-12-30 22:27:38
Virkelig god opskift og nem og gå til.... :)

malene  -  2008-12-30 21:20:52
der står ikke hvor tykke stængerne skal være ? Jeg har lavet en den blev lidt gylden. den blev bagt 6-7 min

Mikkel W  -  2008-12-30 20:20:50
Der står i opskriften at man skal komme lidt chokolade mellem ringene. Det har jeg dårlig erfaring med fordi det simpelthen kommer til at klistre for godt. Så det anbefaler jeg at man ikke gør.

Mikkel W  -  2008-12-30 19:29:26
Der står i opskriften at man skal komme lidt chokolade mellem ringene. Det har jeg dårlig erfaring med fordi det simpelthen kommer til at klistre for godt. Så det anbefaler jeg at man ikke gør.

Elisabeth  -  2008-12-30 08:11:15
Min oldemor har altid bagt kransekage til en hver festlig lejlighed, så se lige her!!! 600 g. smuttet mandler, tørrer ca. 1 døgn og males derefter 600 g. sukker ca. 2 dl. æggehvider Dette blandes i en gryde og varmes godt igennem. Formes som ringe og glattes med vand. ovn 250 grader ca. 7 min. på dobbelt plade. Ringene kan godt flyde sammen eller flyde ud, men så skal man lige forme dem med koldt vand på fingerene ca. 30 sek. efter de kommer ud af ovnen! Glasur 1 stk. æggehvide 1 tsk. eddike flormelis så massen bliver sej Blandes og sprøjtes på fra en tyg pose. Så kan i lære det som oldemor gjorde!!! Elisabeth Engel

Josephine  -  2008-12-29 17:34:25
Det ser lækkert ud, vi er i gang med at lave en! Man skal jo være klar til nytårsaften:)!! Men vi har altså puttet flormelis i, hvorfor skal man bruge sukker???

poul  -  2008-12-29 17:16:24
Jeg har erfaret at når man tilsætter 1 tskf.eddike til glasuren, bliver den hård når den er tør. Venlig hilsen poul

yrsa  -  2008-12-29 14:32:19
Denne kage var perfekt da min mand fyldte 60, selvom den oftest btuges til nytår.

Astrid-Cecilie  -  2008-12-28 23:56:51
Først: Jeg har arbejdet som bager for kongehuset i 6 år og har derfor bl.a. meget erfaring med kransekager. Min foreslag til denne opskrift er at bytte 100g. af marcipanen ud med 3 æggeblommer (pisket sammen med lidt sukker og et pift af anis) Det er blevet manges favorit! Held og lykke

  -  2008-12-23 16:55:48
hel vild fed opskrift,, den er mega god!! ;-)

Bigne  -  2008-10-15 16:54:16
- og så lige et spørgsmål mere: rå marcipan - er det bagemarcipan eller? jeg synes, der er så mange former for marcipan efterhånden...

Bigine  -  2008-10-15 16:52:35
Hej! Jeg skal bage en kransekagevugge til mit barnebarns dåbsfest... hvor meget skal man regne med af ingredienser, der skal bruges dertil? (Har købt skabelonen)

Kirsten  -  2008-07-20 22:58:27
Cecilie. Min erfaring er, at jo mere sukker jo mere flyder den ud.

lucard  -  2008-07-03 22:45:05
Hvis man har lavet en masse til kransekage konfekt og den er blevet for tynd hvad gør man så? mere marcipan i eller? tror der er kommet for meget hvide i, selv om jeg har kørt efter opskriften, men kan det reddes?

Blind kok  -  2008-05-29 19:28:17
Brug ren sukker - så bliver den ikke tør!

Sus  -  2008-02-16 16:31:10
Er der nogen der ved, hvor man kan købe rå marcipan? Den fra Odense/ Anton Berg indeholder vand, hvilket får kagerne til at flyde ud. Eneste "marcipan"-produkt, jeg kan finde uden vand er lavet på abrikoskerner.

Helle  -  2008-01-05 15:21:09
Fantastisk opskrift. Jeg lavede den nytårsaften og den var både flot og smagte godt. En succes. Tak for den.

isabelle  -  2008-01-03 11:27:41
Jeg kan bestemt anbefale denne opskrift - dog nøjedes jeg med halvt så meget flormelis. Det giver mere marcipansmag, og kransekagerne blev udsøgt lækre.

Bente Sverige  -  2008-01-03 08:41:55
Første gang jeg selv laver kransekage og den blev helt fantastisk.

E ;D  -  2008-01-01 19:02:44
Den smagte godt :D Siger min mor.. -.- Jeg fik kun en halv af ringene xD Men altså der behøves ikke at komme chokolade på.. Bare put lidt ekstra glasur inden man samler dem og vent lidt, det holder på det ;)

Grethe D  -  2008-01-01 17:52:55
norsk kransekage smaker nok best, men er et stort arbeide. Man får 18 ringer og en meget høy kage av 500g mandler etc. som i Lise Paulsens opskrift

Oceania  -  2007-12-31 20:30:14
Ha! Jeg har lige lavet den. Perfekt! Jeg kan anbefale at bruge lidt mindre sukker.

Cecilie  -  2007-12-30 21:50:19
Per - tak! Har lige lavet dem - de smatter meget ud i ovenen syntes jeg - er det normalt? Dvs - de er ikke saa hoeje og flotte som paa billedet men smager super!

Cecilie  -  2007-12-30 20:45:41
Husk at holde øje med kransene når de er i ovnen, det går hurtigt med at de bliver brune. Men Super opskrift!

Fritidsbageren  -  2007-12-30 15:12:55
Hvis man som jeg har ødelagt en bageplade, kan man putte en våd avis under bagepapir på en bageplade, så bliver kransekagen ikke brændt i bunden, god opskrift og man kan bruge den altid..

Jane  -  2007-12-30 04:13:49
Hvis man nu ikke har to bageplader, kan man så sætte ringene i ildfaste fade eller skal mand bare nøjes med en plade?

  -  2007-12-29 21:11:32
Bruger man ikke mandler i kransekage ?

freddy  -  2007-12-29 16:10:47
Det var en super opskrift! vores kransekage er blevet total god!!!

Rikke  -  2007-12-29 11:32:01
- kan den fryses efter man har pyntet den eller skal den først pyntes efter optøning?

mig  -  2007-12-29 11:21:52
hvor ´stor forskel skal der være på ringene ?

Per  -  2007-12-29 10:57:48
Til cecilie... Ja det skal være en tom plade, det er for at mindske undervarmen så kransene bliver for mørke i bunden. men jeg mener nu at man blot kan sætte pladen højere i ovnen for at undgå dette, men så skal man jo så holde øje emd at de ikke får for meget varme på toppen, men man skal jo holde øje alligevel.

Josefine  -  2007-12-29 09:47:17
Vi skal prøve at lave den til nytår den ser lækker ud! Tak for opskriften!

Cecilie  -  2007-12-28 20:41:54
Forstaar ikke det der med pladerne? Skal der vaere en tom plade under den med kransene - eller skal man bare have mere end 1 plade med kranse i ovnen?? Hjaelp!

lc  -  2007-12-28 16:24:29
Hvis man fryser den ned skal man vel først glasere den bagefter? Eller kan man gøre det først?

Didde  -  2007-12-28 13:35:37
Super god opskrift, brugte den sidste år og skal bruge den igen i år. Det er et hit at smøre hele bunden med et tyndt lag chokolade. Marie: Du kan købe kransekageformene i Metro (Engrosforretning) til ca. 120kr. Men jeg foretrækker nu det "naturlige" hjemmelavede look. Jeg vil godt have folk skal kunne se at den er hjemmelavet.

Marie  -  2007-12-27 20:42:04
Super god opskrift! - Jeg er dog den utålmodige type, der synes det kunne være fantastisk med en kransekageform. Jeg kan bare ikke finde ud af hvor man kan købe dem - er der nogen der ved det???

Camilla  -  2007-12-27 15:55:44
Øh - jeg har fået kransekageforme i julegave, men er i tvivl, om kransekagen skal bages i dem? Eller skal de kun bruges til at forme dem i? Nogen, der kan svare på det? De er med slip let - men kransekagedejen plejer at være ret så klistret...

en opskrift læser!  -  2007-12-26 11:14:17
har skrevet opskriften ned på et stykke papir nu skal jeg bare vente til nytårsdag!

kasper  -  2007-12-23 21:47:34
Meget god opskrift,og jeg syntes den smager rigtig godt=)

Maria  -  2007-12-23 12:30:11
Super god opskrift. Glemte at sætte 2 plader sammen under bagning, men blev ganske udmærket alligevel. Smager bedre end de købte, og dejen er let at arbejde med.

  -  2007-12-20 19:35:41
hej kransekager er gode dem spiser man juleaften nej nytårsaften

Pia  -  2007-11-14 12:09:53
Mette. Tillykke med brylluppet. Du kan fryse det lidt(ca. 1 dag) tage det op af fryseren samle det og evt stille det køligt (køleskab) så holder det sig snildt i ca. 4-7 dage. det gjorde jeg til min nabos bryllup.

Bageren  -  2007-09-23 21:13:06
brug halvt stødt melis og halvt florsukker. I florsukker er der 2% stivelse (Skal forhindre at florsukkeren klumper) gør at den godt kan tage LIDT flere æggehvider hvilket også gør den mere svampet. - Bag altid på dobbelt plade (2 oven på hinanden) så undgår man at ringene bliver sorte i bunden. Rør glasuren så den ikke er for blød, den skal flade af i en "dråbe" fra skeen. saml toppen når glasuren er helt tør (ca. 2 timer) og brug gerne lidt chokolade.

pige-mesterKokKen  -  2007-07-16 21:20:21
der ser ud til at være dejlig nemt at bage, men jeg ved ikke om jeg skal lave den efter lise paulsens ingredienser eller efter denne her??? hmm hvilken en smager mon bedst

mette  -  2007-06-16 19:47:07
jeg skal bage en masse kransekage til vores bryllup men jeg har ikke stor frysekapasitet. Hvormange dage kan den ligge i kagekasse uden den bliver tør og kedelig. Mette

Lise Paulsen  -  2007-06-10 17:25:10
Gl. norsk kransekage,: 500 gr. Flormelis 500 gr. mandelr 3-4 æggehvide 2-3 st. sp. hvedemel.

Anja  -  2007-05-12 14:02:08
Jo tyndere glasuren er jo flottere bliver den. Og den skal bare klistres sammen med 4 dråber chokolade. Så ødelægger du hverken glasuren eller kagen og den bliver rigtig nem at skille af når den skal spises!

gugge  -  2007-05-09 16:46:45
dejlig opskrift, dejlig nem at arbejde med

Randi -  -  2007-03-18 15:20:32
bag dem på 2 bageplader (1 plade over på den anden) - så bliver de ikke så "sorte" i bunden

Anette  -  2006-12-31 16:25:36
Den er himmelsk. Smager bedre end den købte kransekage. Og det er jo altid dejligt at få roser.. Ikke ?? Godt Nytår..

Grethe S  -  2006-12-30 23:28:53
prøv at udelade sukkeret, det giver en bedre marcipansmag

sus  -  2006-12-30 20:42:07
Man kan også rulle stængerne i hasselnødde flager før man former til ringe når de er bagt og afkølet samles toppen med chokolade( på samme måde som hvis det havde været glasur)

sus  -  2006-12-30 20:36:35
prøv med ½ kg marcipan 1 æggehvide og 1 dl brændte mandler der er malet fint til " mel" i blenderen. Fremgangs måden er ellers den samme

Connie  -  2006-12-30 13:21:00
skal den være et ekstra "hit" så put nougat i midten af ringene...rul dem ud som "normalt", flæk den næsten igennem med en meget skarp kniv, læg nougaten i midten,- luk..og rul i form igen....

Gordon  -  2006-12-27 16:07:14
Man kan nøjes med 2 cm forskel på hver ring hvis man vil lave den større så de nedeste ringe bedre kan "holde".

julie  -  0000-00-00 00:00:00
hvor lang tid kan det holde sig efter det er bagt og hvor lang tid kan det ligge i fryseren?

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
HJAELP? Duer denne opskrift hvis man bruger en ovn med natur gas/propan gas. Mange Danske smaakage opskrifter bliver daarlig pga. fugtigheden i en gas ovn. Vil vaere taknemmelig for raad hvis nogen ved noget da vi bor i sydfrankrig hvorfor vi ogsaa selv skal lave mandelmassen saa det er meget arbejde (og mange penge) at smide ud hvis kransekagen ender med at vaere klistret i overfladen. PFT Dansk mad exil i syden

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Pyntes al efter begivenhed med brudepar på toppen til bryllup, små knallerter til nytår og flag til fødselsdagen.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Kransekagemassen er nemmest at arbejde med hvis man fugter fingerne i koldt vand.

J. Ploug  -  0000-00-00 00:00:00
Efter halv bagetid - ca 4 min. læg på rillen under bagepladen, en tom bageplade så bliver bunden af kransekagen ikke for mørk.

Maja  -  0000-00-00 00:00:00
MMM.Det ska´du prøve!!!

  -  0000-00-00 00:00:00
go opskrift den smager skide godt

bager  -  0000-00-00 00:00:00
Toppen bliver bedst, hvis man, når man bager ringene, bruger 2 bageplader. Så undgår man osse, at den bliver sort i bunden. Sådan gør vi bagere osse. Et andet tip er at bage ringene ca. 1 uge før den skal samles, og så sætte den i fryseren til 4 timer før man samler den, for så "brænder" man sukkeret af så den ikke er alt for sød. Det gør den osse mere "svampet" at spise. uuuummmmmmm

stumb  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift, den laver jeg næste uge.. ! nu skriver jeg den hvertifald ned :) tak for opskriften

mesterkok  -  0000-00-00 00:00:00
hvorfor ikke flormelis? jeg synes opskriften er go´nok

Ellert  -  0000-00-00 00:00:00
Brug altid almindeligt sukker og ikke flormelis til kransekage. Derudover er det ikke nødvendigt at bruge chokolade til at sætte ringene sammen. Sæt i stedet ringene oven på hinanden efterhånden mens glasuren på ringen under stadig er våd, eller brug flag med pind til at sætte ringene sammen med.