EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Boller verdens bedste

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Indsendt af : Skov

Indsendt : 2005-05-14

Overfør ingredinserne for Boller verdens bedste til mealChaser indkøbsliste
Boller verdens bedste 4 Boller verdens bedste 1 Boller verdens bedste 2 Boller verdens bedste 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
10 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt *
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.


Forklaring:

Smelt magarine og bland med ca. 1 dl. mælk til det er lillefinger lun, rør derefter gæret i, blan til sidst det hele sammen og ælt det. Hæver i 20 minutter.

Æltes igen og formes til boller og efterhæves i 30 minutter.

Pensles med æg eller mælk. Bages i 10 minutter ved 220 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11496 (2737 kcal)
KJ pr. stk. 958 (228 kcal)
Vægt ialt 1027 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1119 KJ (266 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 39.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (272 stemmer)

Opskriften er vist 363549 gange,
og udskrevet 13969 gange.

Jeppe  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode boller. Bagte 82 stk. ved at gange opskriften med 4. Brugte 125g sukker. Mængden af mel synes dog ikke at stemme med mængden af væske, idet dejen skal indeholde langt større mængder mel.

marianne  -  0000-00-00 00:00:00
dejlige og nemme boller

kokke tøzzen  -  0000-00-00 00:00:00
super lækre og luftige.

alberte  -  0000-00-00 00:00:00
de var da rigtig gode godt arbejde SKOV

fine  -  0000-00-00 00:00:00
udemærkede boller Bagte dobbel potion og manglede også mel i forhold til væske

Marianne  -  2007-01-19 12:42:52
de er rigtig gode de kan anbefales

Marianne  -  2007-01-19 12:44:57
de er rigtig gode de kan anbefales

Thomas  -  2007-04-04 19:06:44
god opskrift. Brug 550-600 gram mel istdet, så er i udover problemet med for lidt mel!!!!

Andreas  -  2007-04-21 13:37:32
smager de godt?????

karina  -  2007-08-03 16:57:14
super god

Søs  -  2007-10-04 13:30:53
hvorfor sååå slimet?!!? men, ellers gode

Miq til Diq  -  2007-10-09 19:47:21
Jeq har ikke lavet dem i nu, men de lyder til at være oka! ´

karen  -  2007-10-14 11:27:54
Virkelig lækre meget luftige boller, der smager lidt som hveder. Erstattede margarinen med 72 g majsolie og havde ingen problemer med at dejen var for våd selvom jeg kun brugte knap 500 g mel.

Dinooli  -  2007-11-17 17:06:27
Jo mindre mel, jo bedre bliver det. 500 g. er lige på grænsen, det er genialt. Så flet, jer der tuder.

Berit  -  2008-01-15 14:20:10
kan de fryses?

Mennesket  -  2008-01-22 12:00:26
Kan de bruges til madpakke med f.eks tun i ???

Mette  -  2008-02-18 11:34:19
Super gode boller.. Jeg kom en dl havregryn i, og brugte ca 450 g hvedemel. De blev virkelig lækre..

kokken  -  2008-03-08 10:32:08
skønde boller, dejlig nemme

Jill  -  2008-09-27 11:59:33
Hold da op nogle lækre boller man får bagt med denne opskrift.. et 12 tal fra mig af :o)

pia  -  2008-11-06 11:46:24
Jeg er ikke god til at bage - det går altid galt, men de her kan VARMT anfales! Luftig og lige til at gå til mht ingrdienser...Jeg bagte en dobbelt portion - og for mig rakte melen fuldstændig. Tak

  -  2009-01-06 20:45:06
Er verdens beste boller ligsom mor kune lave dem super....

os 3   -  2009-02-21 13:23:45
nemme at lave og håber at de smager godt :)

Camilla  -  2009-02-26 15:37:15
Der skal nok lidt mere mel i ellers er de super :)

  -  2009-03-15 15:14:50
Der skal forholdsvis lidt mel i, men dette giver en smidig dej og nogle rigtig godt luftige boller.

Den Gode Bager  -  2009-06-29 14:49:10
De her boller er bare super lækre. Jeg puttede lidt mørk chokolade i og det hjalp den kun til at blive bedre.

Sarah og Charlotte   -  2009-08-10 11:24:21
verdens bedste boller!!!

A4911  -  2009-08-22 15:59:07
De er OK og mægden af mel er også OK. Jeg lavede ½-delen som ruller med rester fra gårsdagen chili con carne i, det passer de perfekt til.

k  -  2009-09-14 12:08:57
- herlig opskrift. med de lækreste boller jeg er opvokset med :)

bodil  -  2009-09-25 08:05:17
det er jordens bedste boller, endelig kan jeg bage boller,også fine at fryse.

Monica  -  2009-11-18 16:14:29
smagte sygt godt, men igen - for slimet.. der skal mere mel til :-)) men ellers kan de KLART anbefales. hurtige og nemme boller.

louise fra kolding  -  2009-12-05 09:42:56
skal der kardemomme i? behøver man det

Musse  -  2010-01-10 13:59:46
Kanon opskrift til nogle rigtig gode boller. men hvis man er til små boller skal man ikke regne med antallet.

KK  -  2010-01-18 13:56:59
Fine boller. Melmængde er hel fin. Den er lidt slimet i første omgang, men når den har hævet er den perfekt. Smager dog lidt af gær, 50 g lyder også lidt i overkanten - måske man skulle prøve med lidt mindre.

Line  -  2010-01-20 15:50:25
Så har i da gjort det fuldstændig forkert hvis i manglede mel! ;-) Jeg brugte nok over 50 g. mindre mel. og de er blevet såååååå udsøgte... Det er bare med at have hånden skruet ordenligt på!

helle lykke   -  2010-01-24 17:49:22
har ikke prøve dem i nu er ved at bage dem

frederik  -  2010-02-09 16:07:54
det er verdens bedste boller, min farmor bagte dem engang for satan de er skide gode alle børn elsker dem de smager så godt med smør på og de ser så sexyede ud

Eva  -  2010-02-11 16:20:14
Lyder lovende :-) Min søster lavede dem her sidst vi mødtes og viste mig opskriften. Smager supergodt!

Julie..RJ  -  2010-03-24 15:03:11
De er simpenhen så gode.. nam nam

Bettina  -  2010-03-28 13:39:12
Jeg lavede bollerne igår. De blev simpelt hen så lækre og store, fik en masse ros af mine gæster for dem! :-) Jeg lavede dobeltportion (24 stk). Jeg brugte dog ikke kardemomme, da jeg ikke havde noget, men savnede det ikke. Og så penslede jeg med mælk. Derudover brugte jeg kun 50 gram gær, trods dobbeltportionen, da jeg synes bollerne tit kan komme til at smage for meget af det. De hævede fint alligevel og blev ret store da jeg bagte dem i ovnen. God og nem opskrift, kan varmt anbefales!

Maja  -  2010-03-30 12:04:37
Super lækre boller.. dog syns jeg ikke at der var så meget smag i dem, men de var lette lækre og luftige :)

Hermann  -  2010-04-18 09:29:04
Hejsa. Jeg bagte dobbelt portion - og der manglede mel i forholdse til 'væsken' .. (:' - Men ellers, super lækre!

christian  -  2010-04-23 17:40:16
jeg manglede ikke mel! det passede perfekt med alle ingredienserne!!

Silke  -  2010-05-12 11:40:43
Alt for maget mælk i forhold til mel.. skulle bruge meget mere mel!!

Kasper  -  2010-08-05 11:30:07
super nemme super lækre! men man skal bruge lidt mere mel end skrevet

kian elsker boller og kager   -  2010-08-12 17:01:02
har hørt de skulle være luftige så det er perfekt skal jeg have prøvt

rutt  -  2010-09-05 12:24:07
Forstår ikke, at I skriver at der skal mere mel i? Det skal der altså ikke, - og 500 gr. er nærmest i overkanten. Fantastisk opskrift! Brug gerne surt (kærnemælk, yoghurt o.lign.), så holder de sig længere uden at blive tørre :)

Daibar  -  2010-10-09 18:34:44
jeg har puttet 2 æg i, desværre så var min gær blevet dårlig, så jeg prøvede at bruge ca. 24gr. bagepulver, jeg melder tilbage med resultatet.

daibar  -  2010-10-10 15:52:52
well, 24 gr. bagepulver virkede fint, det gik lyn stærkt og det blev okay. manglede lidt væske men det kan virke hvis man mangler gær. 24 g til 500 gr mel..ca.

Amanda  -  2010-10-11 11:47:15
sjovt- jeg manglede væske i forhold til mel!

AC.  -  2010-10-22 17:50:50
suber gode boller men det er et endu bedre fransbrød

Bolette  -  2010-10-27 12:58:28
Denne opskrift er da helt fantastisk. For første gang i mit liv kan jeg nu bage store flotte velsmagende luftige boller som folk går helt i svime over. Har måtte videregive opskriften til næsten alle der har smagt dem. Bager altid dobbeltportion og putter en håndfuld rosiner i halvdelen af dejen, så jeg får en pladefuld med rosiner og en uden. Mums!

Clara Andersson  -  2010-11-02 18:03:16
virkelige lækre boller! Hilsen Clara og Peter

ULrich   -  2010-11-18 14:47:31
Kan man lave dem med tørgær og hvorleders skal man så gøre?

Sascha  -  2011-02-06 08:55:20
VIRKELIG gode boller.. Det ér tilpas med 500g mel - Det gør dem vildt luftige hvilket er lækkert!

<3   -  2011-02-06 15:27:27
fantastisk gode til fødselsdage og virker rigtig godt sammen med delvist fuldkornshvedemel

per-silkeborg  -  2011-02-22 17:32:11
kan ikke få det til at hæve onligt hvad har jeg gjort galt er ikke den stoer bager fulte opskriften

Sonny  -  2011-03-05 12:05:56
Put kun mel i en dej, til at den kun lige slipper bordpladen. Så er man helt sikker på en god dej. Super boller.

Iben...  -  2011-03-18 12:04:43
Rigtig gode boller..

Helle  -  2011-04-09 20:08:09
Det er de Bedste boller jeg nogensinde har både smagt og lavet!

Victoria  -  2011-04-30 12:58:52
De smager vildt godt, og de var nemme og lave!:D

Mikkel  -  2011-06-08 16:34:24
Jeg har også tilføjet mere mel, men ofte skyldes det at man ikke ælter dejen nok. Bliv ved med at ælte, så skal det nok blive fint uden at komme mere mel i.

Silke  -  2011-06-13 12:51:53
smager mega godt;D de er også meget gode hvis man putter lidt groft rugmel i dem.... ;p kan helt sikkert anbefales.

Betina  -  2011-06-27 22:15:54
Rigtig go bolle-opskrift. De var dejlig nemme og lave, blev store og luftige og gik rent ind til familie-føsdagen :O)

Tine  -  2011-07-05 18:45:25
Rigtig gode boller! Jeg er normalt tilhænger af Maizenas "Quickboller" men disse boller er jo så meget lækrere og nemme at lave. Jeg synes det passede fint med væske og mel, brugte bare ca. en håndfuld mel mere da dejen skulle æltes på bordet og formes til boller.

maria   -  2011-09-08 15:21:49
jeg må jo prøve den

Birthe Bagge  -  2011-09-12 15:46:02
det er verdens beste boller,jeg er ikke så god til at bage boller men de her blev flotte og rigtig gode,tak for det,hej fra Birthe

Helle  -  2011-10-02 15:35:41
Super lækre boller. Prøvede at blande lidt havregryn i dejen i stedet for lidt at melet og det var en succes ;)

Brian B  -  2011-10-30 09:48:32
RIGTIG gode, og lette boller. Som også andre har skrevet, en håndfuld rosiner, skader absolut ikke :-)

  -  2012-01-10 17:42:03
Bare superboller :-) vi vil putte cheddarcheese på. Ja vi vil

Claus T  -  2012-01-10 21:02:29
Super gode boller der smager super også dagen efter er de svampede, MUMS...

Liselotte  -  2012-01-14 10:30:22
mængden af mel passede perfekt, da jeg brugte 2 dl A38 i stedet for sødmælk 1/2 mælk - så passede melen - SUPER lækre boller!!!

Mimi  -  2012-02-09 13:56:00
Sindssygt fantastiske boller!

Tine  -  2012-02-21 18:37:57
Jeg erstatter ofte 50 g af hvedemelet med fuldkornshvedemel. Og når dejen skal æltes kommer jeg havregryn på bordet - så bliver det nogle lækre semi-fuldkornsboller der sagtens kan serveres på morgenbordet :)

Bane  -  2012-03-22 10:47:21
Hej Alle, Spørgsmålet her har "plaget" mig i mange mange år...HVORDAN får man dog SÅ flotte ens,runde og luftige boller som på billedet. Det er aldrig lykkes for mig, at få sådanne flotte boller. Er der nogen her som kan fortælle hvordan man gør??

pipzen  -  2012-04-20 16:34:30
intet mindre end verdens bedste boller. bager dem hver gang vi skal have boller

  -  2012-05-10 12:27:13
Opskriften er nem - og bollerne smager virkelig godt!! Dem skal jeg helt sikkert bage igen! :)

Nille  -  2012-06-07 17:47:57
Super gode boller. Jeg skifter lidt af mælken ud med kærnemælk (ikke den del, der skal varmes med smøret - så klumper den) og 1/5 af melet ud med fuldkornsmel - det bliver de endnu bedre af! Hvis jeg laver dobbeltportion, bruger jeg kun 75 gram gær - de hæver rigtig fint alligevel.

Grith  -  2012-06-24 13:10:09
Super gode boller, jeg kommer nogle tørret tranebær i, så smager de ekstre godt....giver dem 12 i karakter

Pia  -  2012-07-17 15:24:34
Super lækre boller. Fik dem da vi var i byen, og måtte straks hjem og lave dem selv. Desværre havde jeg ingen æg, så undlod. DESVÆRRE blev mine boller små beton boller på størrelse med nektariner. Er der nogen der ved om det er ægget skyld;) Mvh

Rudi  -  2012-10-17 11:46:01
Virkelig gode boller :-)

  -  2012-12-13 16:25:40
hvad er en knsp?

Fatima  -  2012-12-31 10:58:43
Virkelige gode boller:) bagt dem 3-4 gange indtil nu og super tilfredse hver gang :) kan varmt anbefales

Marguerite  -  2013-05-09 10:16:19
Super boller. vil lige sige at forhold mellem mel og væske næsten altid svinger. Det afhænger af hvilken type mel og hvor "tør" den er.. Mel er altid et ca. mål

  -  2013-10-20 10:27:26
Skiftede margarine ud med smør og bruger en anelse mere mel - Det er et HIT :)

  -  2013-11-24 23:41:44
Super nem og lækker opskrift! Og utroligt nemt at lave om til mad boller og brød også! :)

  -  2014-08-21 16:23:19
Brug kun 4 dl mælk og det hele passer ;)

Lone  -  2014-09-27 14:48:03
Ih altså hvor er de bare Super gode mumse boller