EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Amerikansk bananbrød

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Frugt

Oprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Indsendt af : Hanne

Indsendt : 2005-04-29

Amerikansk bananbrød 4 Amerikansk bananbrød 1 Amerikansk bananbrød 2 Amerikansk bananbrød 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
350 gram Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Natron * 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Rør olie, sukker og æg sammen. Blend eller mos bananerne og rør mosen i æggeblandingen. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i bananblandingen samtidig med mælken.

Hæld dejen i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Bag bananbrødet midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 1 time.

Tips:

Jeg overtrækker bananbrødet med chokolade - så er det ligesom en banankage - men den feder mindre.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 11665 (2777 kcal)
KJ pr. Pers. 1458 (347 kcal)
Vægt ialt 1101 gram
Vægt pr. Pers. 137 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1059 KJ (252 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 45.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.3 (74 stemmer)

Opskriften er vist 125717 gange,
og udskrevet 3517 gange.

Jane  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare rigtig god, jeg lavede den sammen med min datter, den er nem og hurtig at lave vi bruger den som kage da den faktisk er for lækker som brød... men pas på.. man bliver nemt forfalden til denne opskrift ;o)

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert og super nemt brød/kage med få kalorier

Anne  -  2007-04-11 21:29:54
Jeg lavede den med en gruppe børn i børn i børnehaven, de kunne være med til det hele. Reducerede sukkeret og vi spiste den som kage. Kun få børn kunne ikke li`den.

Solskin  -  2007-04-23 16:35:12
Hele familien var enige om, at dette brød er blevet yndlingsbrødet

Cathrine  -  2007-09-09 07:03:01
Tilsæt evt. hele hasselnødder og valnødder - det giver den i forvejen lækre, lækre kage bid.

Nicolai  -  2007-09-22 12:27:31
Super lækkert! Bringer minder frem fra Canada..!

Pussermussen  -  2008-02-24 15:35:11
Den er bare super lækker

Kristina  -  2008-08-21 15:25:36
Super bananbrød! Jeg er diabetiker og erstattede 3/4 af sukkeret med sødemiddel, erstattede ½ af hvedemelet med fuldkornshvidhvedemel og tilsatte lidt hakket chokolade med høj kakaoprocent - på de måde blev den lidt sundere og den hævede fint og blev RIGTIG god.

Familien Hansen  -  2008-08-21 15:28:24
Kan også bages i en rund form med "skorsten" og bliver en fin kage istedet - tilsæt lidt mørk chokolade i dejen.

Sebald  -  2008-10-20 13:12:08
Den er rigtig god. Dejlig frisk i smagen og blød. Mine testpersoner tog godt imod den og synes at den var rigtig god. Men de og jeg mener at det er mere en kage end et brød.

Per  -  2009-10-20 11:05:40
Vi bagte kagen i en 1.75 l. sandkageform

  -  2010-07-23 13:43:51
Super kage/brød alle i familien er vilde med den, jeg puttede dog kun halvdelen af sukkeret i, men tilsatte tilgengæld lidt mørkchokolade og hakkede hasselnøder.

Simone  -  2010-09-08 19:07:01
Har brugt hele sommeren i USA, og vi fik banana bread, rigtig tit. :D Denne her opskrift er lige så god, og vækker dejlige minder.

Johannes  -  2010-12-29 19:39:14
Jeg har efterhånden lavet denne opskrift en del gange - og desuden brugt den i min undervisning som hjemkundskabslærer. Den kan absolut anbefales. Dette er et traditionelt Amerikansk bananbrød, som jeg kender den fra mine rejser til udlandet.

Rikke  -  2011-05-12 09:11:58
Tusind tak for en fantastisk opskrift! Brødt blev bare helt perfekt. En af de bedste opskrifter jeg har prøvet længe. Jeg brugte 200 g banan og 200 g squash,vildt lækkert!

Annemette  -  2011-05-24 10:46:37
Rigtig god og nem opskrift. Ikke meget "brød" over den, men jeg klager ikke!

sidser  -  2011-06-15 10:20:06
Fantastisk lækkert brød, dejligt når man har et par overmodne bananer tilovers. Jeg bruger en ekstra eller to bananer og istedet 200gr. alm. sukker bruger jeg 100gr. rørsukker.

Mette  -  2012-02-20 16:23:43
Fuldstændig som i Grand Canyon!

Emilie   -  2012-03-21 14:38:05
Den prøver jeg lyder super god og nem (:

EIS  -  2012-10-20 14:00:11
Super lækkert og super nemt brød/kage med få kalorier Tilsæt evt. hele hasselnødder og valnødder - det giver den i forvejen lækre, lækre kage bid

Madmazzen  -  2012-12-03 16:18:47
Jeg bager den i muffinsforme - forkorter bare bagetiden - de bliver altid super fine :) Tilsætter tit lidt hakket mørk chokolade og/eller nødder.

Susanne  -  2013-02-22 12:09:32
Det er en lækkerbiksen hjemme hos os, som vi efterhånden har lavet MANGE gange. Jeg har reduceret sukkerindholdet til 50 g rørsukker, og bruger gerne omkring 5 bananer pr. brød. Endvidere kan det anbefales med rosiner, som en variation. Rigtig god fornøjelse - det er MEGET let at lave - og velbekomme

helene  -  2013-10-04 14:35:00
Jeg bor selv i New York, og herovre tilsætter vi selv brødet lidt kokosmel! Dét er lækkert!