Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Æggekage bagt i ovn

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Æg

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : G

Indsendt : 2005-02-28

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
125 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
12 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram


Forklaring:

Knald Æggene ud i en skål og pisk sammen med Fløde og Kryderier.

Tilsæt Bagepulver og Skinke tern, og pisk let.


Smør et ovnfast fad med magarine og hæld blandingen deri.

Bages i ovnen ca. 20 minutter:
Varmluft: 180 grader
Alm. ovn: 200 grader

Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast. (Mærk med kniv)

Mens æggekagen er i ovnen steges bacon fedtfrit på en varm pande, og lægges på fedtsugendepapir. evt. bagepapir.

Kagen pyntes med Purløg og Bacon.

Tips:

Bagepulveret gør Æggekagen let og luftig. Simpelhen suverent.

Kan spises på brød.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 9322 (2219 kcal)
KJ pr. Pers. 2330 (554 kcal)
Vægt ialt 1347 gram
Vægt pr. Pers. 336 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 691 KJ (164 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 1.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (605 stemmer)

Opskriften er vist 598226 gange,
og udskrevet 24729 gange.



Henrik K.  -  0000-00-00 00:00:00
Denne æggekager jo Perfekt, Det bliver vores opskrift

Mille  -  0000-00-00 00:00:00
Fin ide med bagepulveret, kan kun anbefales

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare helt fantastisk

Lissi Vandkrog  -  0000-00-00 00:00:00
Æggekagen er bare den bedste, har man først prøvet den er der ingen anden der dur.

Mogens  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste æggekage vi har smagt.

Morten Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker, lækker æggekage. Genial ide med bagepulver. Godt gået G

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare god, steg baconet på en anden bagepladepå bagepapir i ovnen samtigdigt, så sviner og lugtet det ikke sådan.

suveren  -  0000-00-00 00:00:00
sæt halve skiver rugbrød langs kanteni fadet,og bag det med de sidste ti min.

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Super godt i ovnen da jeg altid brænder den på på panden :)

Signe  -  0000-00-00 00:00:00
1000 TAK DEN ER FAKTIS RIGTIG GOD!

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Man behøver ikke bagepulver når der er æg i, man skal bare lade være med at vold-piske æggene, kun røre dem sammen med de øvrige ingredienser

joan petersen  -  2007-01-15 16:19:22
den perfetkt opskrift til brøn

kbinder  -  2007-02-01 18:57:13
Den bedste æggekage jeg nogensinde har lavet

tove  -  2007-02-21 11:13:06
æg er et hævemiddel i sig selv jo flere æg jo luftiger og des mere hæver det.

Mette  -  2007-03-15 08:29:50
genialt!! dejlig lækker luftig og velsmagende æggekage - jeg spiser normalt ikke æggekage, da jeg ikke bryder mig generelt om æg...men denne her kan jeg være med på.. :D

Egon Hestbæch  -  2007-11-03 18:38:49
Perfekt med nogle kvarte pølser i og tomat ovenpå de sidste ca 15 min i ovn.

Lille Virgil  -  2008-02-12 18:08:25
Rigtig dejlig æggekage, den laver vi ude på hjemmet fra nu af... Hø Hø!

susanne H.  -  2008-02-18 18:10:27
put bagepapir i bradepanden så sparer man for fedtstof % rengøring af bradepanden.

Hausfrau  -  2008-03-16 19:56:32
Ked af det, men det er ikke min bedste æggekage. Billedet der hører til er vist til en dobbeltportion, for mit eksempel blev knap, for ikke sige slet ikke ret høj

Per  -  2008-03-21 12:23:03
Jeg mener ikke vi lavede dobelt portion, da vi normalt laver til 4 personer. Højden på æggekagen afhænger jo også af størrelsen på fadet, men ken ikke huske hvot stort fadet vi brugte er.

Lene  -  2008-03-27 16:52:27
har lige smagt denne forrygene æggekage...WOW... jeg giver den et rent 100.000.000 tal!

G  -  2008-04-11 17:15:54
Hej Hausfrau, tror du har pisket for hårdt, så "dør" bagepulveret! Men vi kan alle nosse i det :-)

Martin S. Zabell  -  2008-11-24 16:06:50
En fremragende måde at lave en velsmagende æggekage som ikke falder sammen. Hvis man ønsker en mere fedtfattig version, kan fløden erstattes af minimælk og 4 procents hytteost.

thansen  -  2008-12-06 10:25:08
den skal jeg prøve at lave i aften.. men iflg billederne er det da bacon tern i bruger og ikke skinke tern???

Thomas  -  2009-01-29 16:46:44
Skal prøve den i aften, glæder mig allerede

edith  -  2009-02-08 22:45:55
kan man ikke lægge bacon taglagt på æggekagen og bage det med , så skal man ikke også svine komfur og stegepande til. det vil jeg prøve.

Nulle  -  2009-02-27 19:24:45
Super opskrift, den smager rigtig godt, og bliver dejlig luftig.. Man kan sagtens bruge mælk istedet for fløde.

Bambi  -  2009-04-12 10:27:05
Det er simpelhen den bedste æggekage jeg har fået det bliver ikke sidste gang jeg laver den,jeg bagte den cirka 40 minutter i ovnen ved 200 grader på den anden nederste rille da blev den bare god pæn gylden og luftig

Erling  -  2009-08-14 17:56:12
Ingredienser siger "Skinkestrimler, kogt", men i selve opskriften står der "Tilsæt Bagepulver og Skinke tern, og pisk let". 9,5 ud af 10

Vicksen  -  2009-08-19 17:15:40
Denne opskrift er super, og jeg bruger den meget i 'en hurtig vending' :-) Man kan - med fordel - bruge minimælk fremfor fløden hvis sidebenene ikke skal polstres yderligere :-)

Helge  -  2009-08-22 10:43:19
Hvis man gerne vil have lidt ekstra fylde i, kan man putte en pose Broccoli-blanding i, inden den kommer i ovnen

pia oesten  -  2009-09-22 06:56:05
Super laekker aeggekage,helt fantastish god,fra dags dato bliver der ikke lavet andre aeggekager her i huset. Perfekt

Karina  -  2009-10-24 10:10:48
Pisk æggeblommer og hvider hver for sig, og vend det derefter sammen. Dette gør også æggekagen ekstra luftig. uden bagepulver.

peter  -  2009-10-28 18:35:01
jeg tilslutter mig de rosende ord, den er rigtig god :-)

...  -  2009-11-08 18:20:59
Det er også den eneste æggekage der spises her i huset fremover. Det er bare så let at få den luftig med det bagepulver - nu er det slut med at bøvle med alt muligt andet! Prøv at steg baconen i ovnen sammen med æggekagen, så er man fri for svineriet på komfuret. :o)

Jesper  -  2009-12-09 11:22:42
Prøv at blande 150g Spagetti i, giver en kanon struktur og smag

Mr Sommer  -  2010-03-10 22:19:24
De må man sige de er en nem og god æggekage den for 5 yom yom yom fra mig og mine venner

pia i irland  -  2010-05-14 23:23:49
wow, supernem at lave, og det kan slet ikke gaa galt...Og dejlig smager :-)

annelise  -  2010-07-25 17:23:52
Den 7 aug. skal vi have 14 gæster, vi har lyst til at prøve denne æggekage. Kan jeg dele æggemassen på 2 bradepander - og bage æggekagerne ved varmluft?? Hvor mange grader og hvor længe skal de bage.?? (14 personer er mange - måske for mange til en alm. ovn??)

Geisler  -  2010-12-24 16:08:22
Lad være med at komme spaghetti i!

Angelina  -  2010-12-27 05:58:44
Jeg lavede denne nemme æggekage idag, super lækker og luftig, den er hermed skrevet ned og lagt i opskriftbogen. :)

Brian  -  2011-03-02 17:50:27
Fantastisk god æggekage, kan varmt anbefales!

Charlotte L.  -  2011-03-23 13:24:36
En rigtig god og lækker æggekage. Utrolig nem at lave og tager ikke lang tid. Dejligt med noget nemt og stadig lækkert, til de travle dage. :-)

  -  2011-03-28 17:27:34
en klassisk opskrift som man aldrig går galt i byen med

  -  2011-04-10 10:49:22
ska prøve den i aften...den må være rigtig god med alle de positive kommentarer,,glæder os

Anja  -  2011-04-14 17:59:58
Har altid lavet æggekage på panden, men efter som at min ny indkøbte stegepande var så vind og skæv at den kun kunne give varme midt i, så måtte jeg ty til denne opskrift. Og den faldt i hele familiens smag, så her bliver der ingen æggekage på stegepande mere. 10 her fra.

ky ko kokken  -  2011-04-16 11:41:12
en virkelig syg opskrift på æggekage. ifølge den virkelige kokke verden så tager man 2 skåle, og knækker ægget i den ene skål for at kontrolere om det er frisk, derefter hældes det i den anden skål, og sådan fortsætter man til man har knækket de æg man skal bruge. æggemassen piskes med fløde og sigtes igennem i en trådsigte så man kan fjerne de "strenge der sidder omkring hviderne. man bruger ALDRIG bagepulver i en æggekage, for bagetiden er så kort at æggekagen bliver "bitter af bagepulveret. man "samler æggekagen i en pande på komfuret med et håndtag der kan tåle varmen i ovnen, fks. en støbejerns pande, og man vender forsigtigt æggekagen på et grydelåg, inden man sætter æggekagen i ovnen. bacon'net skal være stegt inden man laver æggekagen, ellers får æggekagen for meget hviletid, og bliver sej og "grumset indeni. man kan stege bacon i ovnen, hvis man har en bageplade med kant, man må gerne lægge bacon'net henover hinanden, da det ved stegningen krymper sammen, og derfor har rigeligt med plads til at blive ristet på. kykokok betyder høns, kylling på Grønlandsk.

Tina vejle  -  2011-05-01 22:15:31
øhhhh det ligner bacontern der er kommet i på et af billederne og ikke skinkrstrimler ????? ikke lige til at tyde

GG  -  2011-06-06 15:42:16
Fantastisk æggekage - det bliver en af favorit opskrifterne

Casper Pitchfork  -  2011-06-20 20:03:31
Dejlig lækker æggekage... Meen.. den skal ha mere end 20 minutter i ovnen.. vi endte med at gi den 35 minutter så den ikke var rå indeni.

mette F  -  2011-08-25 17:05:22
super æggekage, det er simpelthen blevet vores opskrift. Og tør nu lave æggekage når der kommer gæster

G  -  2011-09-18 15:23:28
TIL KY KO Kokken: Hej Er godt klar over at jeg ikke er verdens bedste kok, men min æggekage er nem og ikke nogen raketvidenskab. Syns bestemt med dit talent du skal lave din egen opskrift eller måske endda åbne en resturante. Det vil sikkert blive en kæmpe succes så klog du er.

Jette  -  2011-10-07 18:38:53
Revet ost ovenpå de sidste 10 minutter i ovnen er rigtig godt i stedet for bacon, hvis man kan lide smeltet ost. Stort set alle rester kan bruges som fyld...perfekt :o)

monica  -  2012-02-23 12:26:59
hej jeg kiggede på opskriften igår..og idag laver jeg altså den æggekage..glæder mig.men jeg er i tvivl om det er skinkestrimler eller skinketern der skal bruges.begge dele er nemlig nævnt..

Tommy  -  2012-02-25 20:09:28
Til G, har ikke prøvet opskriften endnu, men gør det i morgen aften. Til Ky Ko Kokken, er du sikker på det er den rette oversættelse, jeg har et meget mere negativt forslag. PS hvis du er kok, hvad i alverden laver du så her blandt os novicer?

Hanne N  -  2012-04-18 21:39:22
Rigtig lækkert med små kartoffeltern i

struer  -  2012-04-26 17:53:54
denne æggekage er bare suveræn, og passer fint til en aften med familien hvor man arrangerer hvidbjerg kro og kombinerer med filmen hvidbjerg gruppen.

  -  2012-05-08 11:40:28
Det må jeg sige den er alletiders. Før blev min altid lidt flad da jeg brugte panden, den er bare helt i top. Hilsen marianne

JK  -  2012-05-09 21:31:03
Elsker den her opskrift... Ændrede den lidt så der ikke blev så meget.. Men den var bare helt fantastisk... Bliver ikke sidste gang jeg laver den.. :-)

hardy  -  2012-06-13 18:35:36
Super dejlig æggekage UG her fra

Henriette  -  2012-07-15 21:31:49
Kanon lækker æggekage!! Selv ungerne er vilde med den :o). Idag har vi suppleret med kartoffeltern (rester fra igår). På den måde bliver den jo mere "solid" og mættende til mange munde.. Og smager fantastisk. Desuden kan man jo putte hvad som helst i, efter behag.. Tomater på toppen f.eks :o).

  -  2012-08-16 20:01:59
Fantastisk

Blikkenslageren  -  2012-08-22 10:20:00
Super æggekage, jeg stegte baconen på bagepapir i ovnen imens jeg lavede æggemassen klar, og brugte derefter baconfedtet til at smøre det ovnfaste fad med, og så var ovnen jo forvarmet. perfekt resultat. Rent 10 tal herfra

Jørgen  -  2012-08-25 20:03:51
Efter at have læst kommentarerne besluttede jeg mig for at undlade bagepulver og i stedet piske æggehvider og æggeblommer hver for sig med en elpisker. Piskede hviderne helt stive og blommerne godt luftige. Vendte æggene sammen med fløde, krydderier og skinketern og kom det i et ovnfast fad. Bacon kom jeg rå ovenpå og gav det hele ca. 35 minutter ved 200 grader (lavede til 4 pers.) Det blev utrolig godt og æggekagen fik en rigtig flot højde. Bacon blev fint stegt selvom det lå ovenpå æggemassen, dog ikke så sprødt som hvis det var lavet ved siden af, men hvis man vil gøre det let kan det klart anbefales. Tak for en god opskrift.

Jannie  -  2012-08-30 08:40:30
Super lækker æggekage, dog bruger jeg ikke skinke men dobbelt så meget bacon til at ligge ovenpå også en masse frisk purløg. Den er både luftig og dejlig. Herfra kommer der 10 point :0)

Allan  -  2012-10-11 18:12:47
fantastisk opskrift, istedet for bacon bruger jeg pepperoni som jeg ligger på æggekagen når den har været i ovnen 5-7min. og istedet for at bruge et ovn fast fad så bruger jeg folie bakker på samme størrelse som en skive rugbrød. mindre opvask og ser flot ud når den står på en tyk stive frisk rugbrød.

Dingenot  -  2012-10-17 21:30:24
Smagte super godt og var dejlig luftig, vi brugte dog kalkun bacon tern og stimler og puttede en smule kyllinge krydderi i ( kryddersalt til kyllingekød ).

Dingenot  -  2012-10-17 21:46:32
Brugte CremeFine i stedet for fløde for at holde fedtprocenten nede.

Caramba  -  2013-02-26 16:20:08
Den eneste rigtige æggekage. Let at lave og kan varieres i det uendelige, og lykkes hver gang..

Plet  -  2013-03-09 10:39:01
Jeg må give G ret i at ky ko kokken virkelig virker genial. Jeg tror faktisk også du vil kunne tjene meget på dine ekstrem gode ideer. Åbn din egen restaurant og forsøg dig der. Du må være klog nok til det. Du virker som om du er alt vidende. En opskrift som denne, der har fået så mange gode kommentarer, kan jo kun være god.

Plet  -  2013-03-12 13:47:01
Jeg kom lidt peberfrugt i og det smagte faktisk godt.

Natascha  -  2013-04-02 20:41:06
Damn en lækker æggekage! Kan varmt anbefales, lækker, luftig og nem at lave (:

cecilie  -  2013-04-14 20:14:24
super duper æggekage men man bliver lidt puhh efter man har spist den

Majbritt pedersen  -  2013-08-12 16:35:18
Vender tilbage til denne opskrift igen og igen.. Den smager godt ser godt ud og er super nem og hurtig.. Tak

  -  2013-10-30 19:33:32
Lækker lækker Æg'Kav ;) Takker!

eik  -  2013-11-09 13:25:44
Super æggekage. Skifter dog bacon ud med stægt røget spæk. Så snakker vi en karakter 12