Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Stenalderbrød 1

Antal: 1 Portioner

Ret : Brød boller og kiks

Hovedingrediens : Mel

Diverse melIndsendt :


Ingredienser:
 1 dag anvendes:
500 g.rugkerner
5 g.gær
75 g.hørfrø
75 g.rugmel
10 g.salt
3 dl.vand
2.5 dl.kærnemælk
 
 2 dag anvendes:
275 g.rugmel
300 g.hvedemel
5 g.mørk sirup
5 g.salt
1.75 dl.håndvarmt vand
 


Opskrift:

Ingredienserne til 1 dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke køleskabskoldt) natten over.

Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2 dag Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås derefter op til to brød.

Bager godt 45 minutter ved 180 grader - afhængig af ovnens personlighed.

Tips:

Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 18408 gange,
og udskrevet 302 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2015-03-11 22:16:33
Jeg erstatter de 500 g. Rugkerner med de kerner der er i skabet, brødet bliver lige så godt og smagen varieret, :)

  -  2013-04-24 13:06:35
det er overhovedet ikke stenalder, da der ikke må indgå nogen former for korn i! dvs. ingen rug eller hvedemel...

  -  2013-02-26 15:42:47
Dette er ikke et stenalderbrød... Bl.a. Hvedemelen må ikke indgå...