Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Langtidsstegning af gås

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gæs

Gås helIndsendt :

Langtidsstegning af gås 4 Langtidsstegning af gås 1 Langtidsstegning af gås 2 Langtidsstegning af gås 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gås 6 kg eller mere
 
1 spsk.havsalt
2-3 spsk.tørret oregano
 
3 bagekartofler
3 æbler (belle de boskoop)
 
 bomuldssnor til lukning
 


Opskrift:

Fjern flommefedtet fra gåsens indre, smelt det ved svag varme i en gryde, og gem det i køleskab.

Skyl og tør fuglen, gnid den indeni med salt og urter, og prik bryst og lår med en nål, så fedtet kan løbe af. Kom kartofler og æbler skåret i grove stykker i gåsen, luk åbningen, og bind lår og vinger ind mod kroppen.

Læg gåsen på risten over bradepanden, og sæt den i den 150-160 grader C. alm. ovn. Efter 1,5 time hældes afsmeltet fedt fra, og 1 liter kogende vand eller andebouillon (Oscar) hældes i bradepanden. Steg videre, i alt 4 timer, og dryp af og til med væde fra bradepanden.

Sauce:
Si og skum væden i bradepanden, bland med i forvejen kogt fond, og jævn efter smag.

Tips:

Langtidsstegning sikrer saftigt kød uden stort svind, og gåsen steges med brystet opad hele tiden, 40 minutter pr. kg.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (24 stemmer)

Opskriften er vist 69204 gange,
og udskrevet 3031 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


marianne  -  2007-12-16 14:14:43
bliver brystkødet ikke tørt, når det ligger opad i hele stegetiden? Jeg skal stege gås for første gang og mangler tips- .

Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan suppleres med svesker