EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Vafler, belgiske

Antal:
Pers.
Ret : Varm Dessert

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Belgien - Belgisk - Belgiske

Indsendt : 2002-03-29

Overfør ingredinserne for Vafler, belgiske til mealChaser indkøbsliste
Vafler, belgiske 4 Vafler, belgiske 1 Vafler, belgiske 2 Vafler, belgiske 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3.75 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Mel røres med æggeblommer, sukker og vanillesukker. Gær opløst i vand tilsættes.

Varm margarinen i mælken. Olie, margarine og mælk tilsættes dejen. Rør grundigt, og tilsæt salt og æggehvide. Lad dejen hæve.


Bages i et meget varmt jern. HUSK at vende jernet efter at have hældt dejen i, ellers brænder den fast.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 16813 (4003 kcal)
KJ pr. Pers. 1681 (400 kcal)
Vægt ialt 1819 gram
Vægt pr. Pers. 181 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 924 KJ (220 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 27.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (166 stemmer)

Opskriften er vist 123783 gange,
og udskrevet 3306 gange.

Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har prøvet dem mange gange, og de er virkelig gode. Især med is til.

hoffi  -  0000-00-00 00:00:00
hvor lang tid skal dejen hæve?

Mikkel  -  2007-08-14 15:35:26
De er meget gode især hvis man putter dem i fryseren

darine  -  2007-08-20 17:56:39
på kræmmermarked igår spiste vi det og det smagte rigtig god men jeg sorstod ik hvordan man bager dem ??

  -  2008-03-15 17:27:17
Lidt indviklet forklaret Fx husk at vende JERNET?? hvad skal det betyde?? og man ved heller ikke hvor lang tid den skal hæve, MEN den smager super godt :P

A  -  2008-07-07 18:07:59
Dejen skal ifølge en meget lignende opskrift hæve en time...

Bettina  -  2009-01-17 17:46:27
Det med at vende jernet er ganske simpelt. man kan faktisk få vaffeljern man sætter lige direkte på kogepladen og det ligner to flade jernplader som lukkes sammen. Det er en lidt ældre udgave end de nye smarte som bare skal stikkes i stikkontakten. Så hvis du/I har sådan et så skal i bare være glade at i ikke har det besvær ( altså det med at skulle vende jernet )

Per  -  2009-03-13 08:53:15
Hvis man deler æggene så plejer man at piske æggehviderne stive, det gjorde vi, og vendte dem i efter at dejen havde hævet ca. 30 minutter. Men vi syntes at vaflerne blev ret bløde i det.

  -  2009-03-28 23:52:32
Belgiske vafler er firkantet og tykkere, dejen her er bagt i et ganske almindeligt vaffeljern, og kan ikke sammenlignes, men derfor kan de selvfølgelig godt smage dejligt.

SBS  -  2009-10-18 16:02:24
Måske der findes mange forskellige slags Belgiske vafler, men denne opskrift har intet at gøre med de tykke lidt glaserede vafler. Stor skuffelse.

matilde  -  2010-01-22 17:37:20
hvor meget dej skal der i

TSB  -  2010-02-20 14:06:16
Jeg syntes de ellers ligner almindelige vafler, istedet for Belgiske vafler som er en del tykkere og har en smag af karamel

  -  2010-04-11 12:20:51
ved ikke om de smager godt.... Har ikke noget vaffeljern:( hilsen sarah og sofie:D

mickey  -  2010-04-28 22:10:27
de er vildt goe især hvis man drikker øl til og på vaflerne skal der citrin og sukker eller smør. (prøv det)

sofie kockdal  -  2010-04-29 12:37:10
de er vildt goe overvejer dem til min konfirmaton vi bliver 90,

katrine  -  2010-05-05 12:38:30
jeg elsker belgiske vafler overvejer dem til min konfirmation=)

sofie  -  2010-06-21 09:34:57
ja pia de er mega gode med is men så prøv med sirup vi fik det til min datters konfirmation. hun elskede dem. :D

eva  -  2010-09-18 19:52:53
- er jeg den eneste som er forvirret af den her opskrift??? jeg syntes at det var lidt mærkeligt formuleret og at det er underligt at det skal hæve... nå, men de smager sikkert godt :)

Mikkel Fornitz Hansen  -  2010-10-27 14:16:00
Ville lige høre om, hvor mange personer det er til? :-D

Morten R  -  2012-03-09 12:04:51
Det er altså ikke en autentisk opskrift på belgiske vafler. Hvis man skal gøre det ordentligt skal man slet ikke bruge mel! Jeg skal nok ligge en opskrift op på et tidspunkt...

Gustav  -  2013-02-19 14:34:20
Skal man vende jernet?