Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Flæskesteg 01

Antal:
Pers. 6 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Svinekam med spæk/sværHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Flæskesteg 01 4 Flæskesteg 01 1 Flæskesteg 01 2 Flæskesteg 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam med svær. rå
1 spsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 laurbærblade
3 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
6 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Sovs: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  sky 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   


Opskrift:

Rids sværen helt ned til kødet med 1 ½ cm. mellemrum, men undgå at ridse selve kødet.

Gnid sværen godt med saltet, så det kommer ned mellem alle svære.
Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene.

Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Læg evt. et stykke skrællet kartoffel eller sammenkrøllet alufolie under stegen for at sværen til at ligge helt vandret.

Kom skalotteløg og bouillon ved.
Sæt stegen på midterste ovnribbe i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader C alm. ovn lad stegen stege ca. 1½ time.
Et stegetermometer skal vise 65 grader C så er stegen færdig.

Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra.
Er sværen ikke helt sprød så efterbrun under grill ved 250 grader C 5- 15 minutter.

Lad stegen hvile ca. 20 minutter uden at være dækket til. Temperaturen vil nu være steget til 70 grader C.


Sovs:
Si stegeskyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik.
Skum overflødigt fedt af.
Ryst mel og vand til en jævning og rør i den kogende sky.
Smag sovsen til og lad den koge igennem nogle minutter.


Forskæring:
Skær sværen af og del den ud enkeltvis. Skær kødet i ½ cm. Tykke skiver



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (86 stemmer)

Opskriften er vist 244452 gange,
og udskrevet 7271 gange.


Energi:
KJ total 15578 (3709 kcal)
KJ pr. Pers. 2596 (618 kcal)
Vægt ialt 2238 gram
Vægt pr. Pers. 373 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 695 KJ (165 kcal)
Protein 13.3 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Henrik  -  2014-12-16 16:03:46
Prøv med nogle stykker æbler,gulerod og rødløg, samt nelikker og laurbærblade i vandet når stegen skal i ovnen.. Skyen bliver simpelthen så formidabel og stegen får endnu mere smag

Jan G  -  2010-11-29 08:59:50
Hvis sværen pensles let med eddike, bliver den rigtig flot og sprød. Jeg steger ved 200 g, varm luft, med et godt resultat hver gang.

Jacob  -  2010-11-16 17:49:34
Man kan også sagtens putte noget olivenolie over sværene for at få dem sprøde :)

Jacob  -  2010-11-16 17:49:07
Man kan også sagtens putte noget olivenolie over sværene for at få dem sprøde :)

annette  -  2009-11-16 16:17:17
det jo lige meget om den er kopieret fra en bog, det jo ikke alle der har en kogebog derhjemme, og der er siden her god at bruge. Heldigvis kan man jo selv justere opskriften hvis man synes og så den jo ik direkte fra bogen mere ;)

  -  2009-02-27 12:05:35
Denne opskrift er kopieret direkte fra "God mad let at lave"

Christian  -  2008-08-27 15:08:10
Start med at have sværen nedad i bouillionen de første 20 min før du vender den om på risten. Når man forkoger sværen bliver den let rigtig sprød

[email protected](us)  -  2006-12-12 09:31:42
I always the last 20 minutes pour sky over the ribs then up th temprature 20 minutes uncovered/ always good