Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Thanksgiving kalkun

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkuner

Kalkun helHøjtid: Thanksgiving

Oprindelsesland : USA - Amerika - Amerikansk - Amerikanske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :

Thanksgiving kalkun 4 Thanksgiving kalkun 1 Thanksgiving kalkun 2 Thanksgiving kalkun 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4000 g.kalkun hel
1 citron saften heraf
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Fyld:
4 skiversandwichbrød
2 madæbler
200 g.løg
100 g.bladselleri
200 g.kogte kastanier
 salvieblade
 timiankviste
75 g.smør
 salt
 peber
 
 Dryp:
7 dl.kyllingebouillon
6 dl.vand
 
 Tranebærsauce:
250 g.tranebær
0.5 dl.vand
0.5 dl.portvin
135 g.sukker
0.5 tsk.ingefær stødt
0.5 tsk.kanel stødt
 


Opskrift:

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes.

Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør.

Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad.

Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen.


Tranebærsauce:
tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (59 stemmer)

Opskriften er vist 42719 gange,
og udskrevet 1410 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


lilian   -  2010-11-22 17:20:05
jeg løsner skinet på kalkunen bryster og puter nogle smør klatter ind imellem skin og bryst, det giver noget super saftigt kød. og så bruger jeg stegetermometer 80 grader så er kalkunen perfekt

Per  -  2009-11-07 12:21:06
3.5 timer er måske lige i overkanten, prøv at mærke ved låret, kan det nemt vrides af er kalkunen færdig.

Catstail9nhnetzero.com  -  2006-12-04 05:22:22
prøv : for fyld , champigon, itu hakket løg, cellery, brødkrummer/ 1cup ød majs mel. - brunes i gryde med smør og bullion(chicken), sæt in i kalkunen. Steges hurtig p å

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for at smøre den udvendig med smør kan du pensel den med olie. Det er hvad min amerikanske swigermor gør. Og normalt puttes der ikke fars i nummern på den. :-)

Mikkel Chrsitensen  -  0000-00-00 00:00:00
Takker...sætter min mor til at lave den til superbowl

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes at det lydder rigtigt lækkert og ikke mere tørt end and til jul...

Janni  -  0000-00-00 00:00:00
Smart side, nem at finde ud af. tager opskrften med i skole!?!

morten og allan  -  0000-00-00 00:00:00
Ja ja, den er go´ men skal den ikke have noget fars i nummem?

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Super! Har om thanksgiving i skolen! helt perfekt! :D go' side! ;) Hilsen Maria :)