Abrikossorbet

Abrikossorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.tørrede abrikoser
5.5 dl.vand
400 g.hugget sukker
1 citron skal heraf
2 lime skal heraf
0.5 dl.citronsaft
1 dl.æggehvide
 
Opskrift:
Udblød abrikoserne i vandet natten over. Sigt vandet fra og kom det i en tykbundet gryde sammen med det huggede sukker. Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min. Tag det af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen. Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Sigt puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Stil den kolde puré i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Pisk æggehviderne meget stive og pisk dem i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Frys nu den færdige sorbet. (Kan laves i god tid i forvejen, hvis du har plads i fryseren)





karakterer:
Opskriften er vist 20573 gange,
og udskrevet 343 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-21 11:53:02
Er der nogen der kan forklare, hvorfor der skal bruges hugget sukker, og ikke almindelig stødt??