Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Grønne urtefrikadeller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SquashIndsendt :

Grønne urtefrikadeller 4 Grønne urtefrikadeller 1 Grønne urtefrikadeller 2 Grønne urtefrikadeller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
150 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
50 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 tsk. Basilikum, tørret
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Squashen rives og presses fri for væde, porren skæres i tynde skiver, løget rives og persillen hakkes fint.

Alt blandes og hviler i ca. 10 minutter. Er blandingen for løs, tilsættes mere havregryn.

Steges ca. 4 minutter på hver side.

Løse ris og tomat sovs passer fint til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (22 stemmer)

Opskriften er vist 56759 gange,
og udskrevet 2468 gange.


Energi:
KJ total 1944 (462 kcal)
KJ pr. Pers. 486 (115 kcal)
Vægt ialt 827 gram
Vægt pr. Pers. 206 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 235 KJ (55 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Maja  -  2014-09-01 18:20:37
"Dejen" er virkelig svær at arbejde med. Jeg kommer ikke til at følge denne opskrift igen. Desværre. De lyder ellers gode.

Veganika  -  2013-11-27 23:54:06
Hvis du skal have væden fra squash, skal du rive den, og strø en smule salt over det revne squash, lad det stå i en skål 10min, så kommer alt væde ud, derefter hældes væden fra i dørslag ;-)

Benner  -  2013-09-16 13:57:09
Super frikadeller!

matilde  -  2011-09-01 13:48:38
de skulle vel nok kunne fryses, mht persille er det kun i retter, der ikke gennemsteges, der kan være et problem, hvis maden varmes op igen næste dag (og igen ikke gennemsteges)

Inge V.  -  2010-07-18 13:34:55
Til Rie. Du kan lægge de revne squash i en sigte og så trykke (hårdt)på dem med en grydeske eller tag den revne squash imellem hænderne og knug dem sammen. Lidt ligesom, når man former en snebold.

Lise  -  2010-05-31 10:54:07
Kan man fryse frikadellerne og varme dem op igen.... tænker på persillen?

Rie.   -  2010-05-09 08:59:59
Måske et dumt spørgsmål, men hvordan presser jeg squasen fri for væde? :-) Og et andet er, har du en opskrift på den tomatsovs, den ser virkelig lækker ud. :-)

Wicky  -  2010-02-22 17:17:04
Sætter mig i skamme krogen vringede lidt på næsen da jeg læste opskriften har lige laved dem og må indrømme de smager hamrende godt og jeg er ikke vegetar vil servere frisk pasta og tomat sauce til. Og skal sige fra hunden at han også kan li dem så hunde ejere har ingen undskyldning de er sunde.

  -  2009-09-04 15:40:51
Istedet for havregryn kan du bruge hirseflager eller rasp

  -  2009-03-02 12:20:13
Er der nogen gode ideer til hvad man kan bruge istedet for havregryn, har nemlig nikkelallergi :-) vh Puk

Pernille  -  2008-06-13 14:13:22
mums! jeg er vegetar og jeg bildte min familie ind, at der var kalkun i - og de troede på det! de var virkelig vidunderlige. da jeg heller ikke spiser æg eller mælk, brugte jeg i stedet for et æg en halv dl. rismælk.

sonja  -  2007-10-08 14:25:43
flæk squashen og tag kernerne ud, riv squashen og læg i dørslag med lidt salt i ca. 10 min. vrid derefter så megen væde ud som du kan.

rasmus  -  2007-08-13 16:58:11
hvordan får man væden fra? Og skal squashen skrælles først?

Sonja  -  0000-00-00 00:00:00
bløde indeni og sprøde udenpå meget lækre