EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gyros

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Oprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Indsendt : 0000-00-00

Overfør ingredinserne for Gyros til mealChaser indkøbsliste
Gyros 4 Gyros 1 Gyros 2 Gyros 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød, hakket *
1 spsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Bredbladet persille Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.


Forklaring:

Ælt lammefarsen med tomatpure, hakket hvidløg, godt med salt og hakket bredbladet persille.

Form farsen til 10-12 kugler eller en lidt mere aflang kebab-facon og placer dem på en bagerist. Kebabberne skal have ca. 15 min i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn - sæt en bradepande nedenunder til at tage fedtet der drypper af (en hel del).

Ønsker du en endnu mere mellemøstlig smag end den som hvidløg/persille-blandingen giver, kan du tilsætte kødfarsen 1 tsk. kanel, 1 tsk. koriander og en smule nelliker.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 3826 (911 kcal)
KJ pr. Pers. 956 (227 kcal)
Vægt ialt 543 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal)
Protein 17.3 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 1.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (34 stemmer)

Opskriften er vist 56044 gange,
og udskrevet 547 gange.

  -  2008-08-26 20:54:56
genial opskrift prøv den nu bare

Kokken  -  2010-10-30 12:02:57
Ekstremt ringe...det har intet med gyros at gøre,dette er en simpel farsret! Gyro: Græsk udtryk for at dreje/rotere. Rigtig gyros laves af lam på spyd over åben ild.Når det er færdigstegt skæres der tynde skiver af ydersiden,resten forbliver over varmen og skæres efterhånden som det er nok.

Per  -  2011-07-10 18:09:44
Ved ikke om man kan kalde opskriften for ringe, men det er nu nok nærmere kebab end gyros.