Kold krydderkølle

Kold krydderkølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 udbenet lammekølle 1000- 1200 g.
 
 Kogelage:
1.5 litervand
1 fedhvidløg
2 løg
2 tsk.salt
5-6 peberkorn
1 spsk.rødvinseddike
1 kvist frisk estragon eller 1 tsk. tørret
 
 Myntesauce:
1 håndfuld friske mynteblade eller 1-1.5 spsk. tørret
1 citron reven skal og saft heraf
0.5 tsk.dijonsennep
0.5 dlolie
0.5-1 tsk.sukker
 salt
 peber
 
 Sauce:
50 gsmuttede mandler
25 gsorte oliven uden sten
1 fedhvidløg
0.75 dlhvidvin
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen kommes i en ikke for stor gryde, og vand hæves ved, så det dækker. De øvrige ingredienser tilsættes, og køllen småkoger under låg ca. 1 time.

Gryden tages fra varmen og køllen trækker i den varme lage i et par timer.

Kødet tages op, pakkes i alufolie og lægges i køleskab til næste dag.

Køllen skæres i tynde skiver, der lægges taglagt på 2 fade. Det ene fad serveres med myntesauce, det andet fad med mandel-olivensauce.

Køllen kan serveres med blot den ene sauce, i så fald laves dobbelt portion.

Myntesauce:
Myntebladene hakkes fint. Citronen vaskes, og den gule skal rives fint. Citronen presses.

Alle ingredienserne røres sammen og smages til med sukker, salt og peber.

Mandel-olivensauce:
Alle ingredienserne hakkes fint i blender eller foodprocessor, og saucen smages til med salt og peber.

Groft brød eller flutes serveres til.

Tips:

Retten passer til en sommermiddag, frokost og kold buffet.





karakterer:
Opskriften er vist 10110 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu