Lammegryde med kartoffelmos

Lammegryde med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :
Lammegryde med kartoffelmos, billede 4 Lammegryde med kartoffelmos, billede 1 Lammegryde med kartoffelmos, billede 2 Lammegryde med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 bananskalotteløg halveres og skæres i skiver
800 g.fersk lammekød i tern
50 g.soltørrede tranebær
50 g.sorte oliven uden sten
1 spsk.hakkede soltørrede tomater i olielage
1 dl.sojasauce
3 dl.rødvin
1 dl.mælk
1 tsk.Maizena
 
6 bagekartofler
1 dl.mælk
1 spsk.olie fra tomaterne
 havsalt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og sættes i kog med lidt salt i 15 min.

Tomaterne drænes for olie i en si og drypper godt af. Gem olien – den er god at bruge i madlavningen.

Løgene sættes over i en varm gryde med god belægning. Herefter tilsættes lammekødet i mundrette stykker, sammen med lidt salt og peber. Når kødet er brunet, tilsættes tranebær, oliven, soltørrede tomater, soya og rødvin.
Retten simrer under låg ved svag varme i 20-30 min., hvorefter den jævnes med Maizena rørt ud i mælk.

Når kartoflerne er kogt, sies vandet fra og de moses i en skål med et kartoffelmosjern sammen med mælk, olie, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 14987 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu