Sprængt lammekølle

Sprængt lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle(helst uden skank) eller 1 udbenet lammekølle ca. 1500 g.
 
 Saltlage:
3 l.vand
800 g.salt
100 g.sukker
 
 Kogelage:
 vand
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 kvistetimian
10 peberkorn
 
Opskrift:
Saltlage:
Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles.

Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange hvis saltlagen ikke dækker helt.

Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 1/2 time, under låg ved svag varme.

Køllen kan serveres varm eller kold i tynde skiver.

Grøntsager, f.eks. blomkål, ærter og gulerødder, og rørt smør smagt til med citron og dild eller mynte serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 17485 gange,
og udskrevet 479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu