Peberfrugtgryde

Peberfrugtgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.smør
400 g.skært oksekød i tynde strimler
 dl.halvtør rødvin
4 dl.vand
3 spsk.delikatessepaprika
 tsk.groft salt
 friskværnet peber
300 g.røde peberfrugter i store tern
200 g.rødløg i kvarte
 dl.cremefraiche 38%
 
 Kartoffelmos:
1250 g.store kartofler
3 dl.små persillekviste
7.5 dl.vand
2.5 dl.kartoffelvand
25 g.smør
1 tsk.groft salt
 
Opskrift:
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min.

Hæld rødvin og vand ved. Tilsæt paprika, salt og peber og lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1 1/2 time.

Tilsæt peberfrugter og løg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1/2 time, eller til kødet er mørt.
< BR> Tilsæt creme fraiche under omrøring. Kog i ca. 1 min. og smag til.

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom persillekviste og kartofler i kogende vand uden salt. Kog dem ca. 20 min., til de er godt møre.

Hæld vandet -gem det til mosen- fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør kartoffelvandet i lidt efter lidt. Kom smørret i og smag til med salt. Varm kartoffelmosen let op.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 10833 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-18 15:46:01
Kan man måske se et eller andet form for billede af retten?