Sauteret poussin med calvados og flødesauce

Sauteret poussin med calvados og flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 poussiner
125 g.smør
1.5 dl.calvados
2 ½ dl.hønsebouillon
1 løg
200 g.fintsnittet selleri
300 g.skrællet, fintsnittet æble
1 tsk.tørret timian
 
 Sauce:
3 æggeblommer
2 ½ dl.piskefløde
 
 Tilbehør:
 aspargeskartofler
 blomkålsbuketter
 broccolibuketter
 
 Pynt:
 salatblade
 brøndkarse
 
 
Opskrift:
Poussinstykkerne brunes i ca. 75 gram nøddebrunt smør, hvorefter det meste af smørret hældes fra. Calvados hældes i og antændes, hvorefter poussinstykkerne flamberes.
Hønseboullin hældes ved og nedkoges kraftigt/hurtigt, hvorefter gryden stilles til side.

I en anden gryde smeltes resten af smørret, som bruser af. Hakket løg, selleri, æbler og timian kommes i og koges i ca. 10 min. (skal ikke brune), hvorefter grøntsagerne kommes over poussinerne, alt varmes hurtigt op til kogepunktet, hvorefter varmen dæmpes.

Poussinerne sauterer i ca. 20 min., vendes af og til, hvorefter de tages op, kommes på et fad, dækkes med staniol og holdes varme i ovn ved ca. 125°.

Grøntsagerne sigtes eller blendes, skummes fri for fedt og nedkoges til der er 2,5 - 3 dl. tilbage.

Piskefløden piskes sammen med æggeblommerne, hvorefter saucen under piskning hældes i lidt efter lidt. Saucen kommes tilbage i gryden og varmes op under stadig piskning til den har konsistens som tyk fløde. Saucen må ikke koge, da æggeblommerne så vil koagulere. Smages til med salt og hvid peber.

Ved anretningen kommes lidt sauce over hvert stykke poussin, blomkåls- og broccolibuketter kommes på fadet, som pyntes med salatblade og brøndkarse.

De kogte pillede aspargeskartofler samt resten af saucen serveres a'part.





karakterer:
Opskriften er vist 12987 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu