Grønkålssuppe
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom kødet i en gryde med vand, der dækker og bring det langsomt i kog. Skum suppen godt, når den koger, så alle urenheder kommer væk.
Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Tilsæt grønsagerne, salt og hele peberkorn til suppen og kog dem i ca 20 minutter. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Tilsæt dem og lad dem koge med i ca. 10 minutter. Tag grønsagerne op og skær dem i mindre stykker. Kødet koger videre i ca 2½ time Grønkålen skylles grundigt i vand og drypper af. Hak den fint (på kødhakker). Tag kødet op og tilsæt kålen og lad den koge 5-10 minutter inden grønsagerne tilsættes. Server suppen rygende varm med kødet skåret i skiver, sennep og groft rugbrød. Tips: Kålen kan blancheres inden den hakkes. |
|
Opskriften er vist 292930 gange,
og udskrevet 6640 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (71 stemmer) |
|
Kommentarer thomas - 2022-08-26 16:53:25 Når suppen skal klares som det hedder lægger man bare et stort stykke æggeskal i suppen og alle urenheder vil lægge sig som omkring æggeskallen og er nemme at fjerne med en ske.. Der skal desuden lidt bare lidt meljævning i John G - 2021-09-19 16:24:10 Det tar sin tid hvis det skal laves fra bund af. Grønkål hentet i haven skylles og derefter hakkes. Grønsagerne ligeså. Kæft en rengøring af en anden verden Glæder mig meget til at smage den færdige suppe, om den er som min far lavede den🤔 Tror det. Kurt - 2021-01-27 10:44:55 Perfekt med goe ben Mona - 2021-01-19 05:08:37 Kogte på skank og stegeben det er knap så fed og suppen blev super lækker Pia - 2021-01-16 18:34:37 Altså jeg synes slet ikke den mængde passer.. alt for meget til 4 personer Jean - 2015-11-20 19:23:43 Ja den er jo som mormor lavede den Jan... - 2014-09-27 21:38:21 Min absolutte livret..som min mormor lavede den.. pia oesten - 2013-01-31 06:17:41 En bare pragtfuld suppe :)) Carsten - 2013-01-27 02:05:58 Jeg har lært af en gammel slagtemester, i stedet for at skumme suppen, bring vandet med kødet i kog i et par munutter, hæld så dette vand ud skyl kødet bring nyt vand i kog og fortsæt kogningen af kødet. Super resultat ingen urenheder i suppen. Brugte det selv sidste weekend til gule ærter. anonym - 2012-12-30 09:15:26 Perfekt opskrift. Jeg brugte et andet stykke kød end svinebryst hvor der er mindre fedt på. Det fungerede helt fint. Glæder mig til at lave den igen!! Aase - 2011-11-28 11:44:18 Prøv at koge en røget flæskesnitte eller røget baconstykke med og server det i skiver sammen med kødet. Aase - 2011-11-28 06:35:13 Et glas øl og en dram vil jeg tro, vil være ok til denne ret. Jan - 2011-11-06 19:42:09 Hej !! Hvad drikker man til grønkålsuppe? Øl eller vin ? vipsen - 2010-11-22 09:55:22 Denne suppen er akkurat som den min mormor lavet. Bare helt herligt. anonym - 2010-08-31 22:21:07 til bente det er mums Anna Lise Thomsen - 2009-11-23 17:16:09 Jeg fryser den ned uden urter og koger så lidt nye når vi skal ha igen Merete - 2008-10-20 17:39:04 Kan den fryses ned? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne