Sandkage med crumbletop og hindbærmousse

Sandkage med crumbletop og hindbærmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Sandkage:
3 æg
3 dl.rørsukker
2 tsk.Vaniljesukker
2 tsk.bagepulver
75 g.smør
1 dl.vand
3 dl.hvedemel
 
 Crumbletop:
150 g.Blandede frø/nødder
100 g.Fiberblanding eller havregryn
150 g.hvedemel
150 g.rørsukker
175 g.smør
 
 Mousse:
1 posefrosne hindbær
1 poseFrosne blandede bær
5 dl.fløde
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175° og smør en springform med lidt smør.

Pisk æg og sukker. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver. Drys nu hvedemelet i under omrøring. Kom smør og vand i en gryde og lad det koge op. Hæld den kogende væske i dejen og pisk hurtigt sammen. Hæld massen i springformen og stil den direkte i ovnen. Den varme væske aktiverer bagepulveret, så det er vigtigt, at kagen kommer hurtigt i ovnen. Bages i to omgange—første omgang 30 minutter i bunden af ovnen.

Mens kagen er i ovnen, tøs de frosne bær op, og alle ingredienserne til til crumbletoppen blandes sammen. Resultatet bliver bedst, hvis smørret er stuetempereret.

Tag kagen ud af ovnen efter 30 minutter. Fordel de blandede bær over kagen og top med crumbleblandingen. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag færdig—ca. 15 til 20 minutter.

Lad kagen køle helt af og skær den over.
Pisk fløden og vend de optøede hindbær i flødeskummet. Fordel moussen i et jævn lag i midten af sandkagen og sæt ”toppen” på igen.

Pynt med friske bær og servér med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 6255 gange,
og udskrevet 105 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu