Krondyrmørbrad med kantareller á la creme

Krondyrmørbrad med kantareller á la creme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else79

Indsendt :     

Ingredienser:
5-600 g.afpudset krondyrmørbrad
300 g.rensede kantareller (eller markchampignon)
2.5 dl.Milda Cremefine 7 % eller 15 %
 Becel til stegning
0.25 renset selleri i små tern (eller andre rodfrugter)
3-4 gulerødder i små tern
6-8 skalotteløg
 Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
 Salt
 peber
 
 Salat:
3 mellemstore rødbeder
1 stort eller to små madæbler
 Lidttørrede tranebær
 Olivenolie
 Vineddike eller citron efter smag
 Lidtsennep
 Evt.1 tsk. honning
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen

Rens kantarellserne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand

Hak 2-3 skalotteløg fint

Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen)

Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern

Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern

Skræl æblerne og fjern kernehuset.

Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an)

Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen – og opbevar salaten i køleskabet

Rist selleri, gulerødderover og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian

Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør

Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet

Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener


Tips:

Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele.





karakterer:
Opskriften er vist 15485 gange,
og udskrevet 286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-07 16:27:02
Udskift Becel med smør og cremefine med god fløde - SÅ er det guf.