Mors super lammekølle

Mors super lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :     

Ingredienser:
2 små lammekøller
 Saften af 2 citroner
3-4 stilkefrisk grofthakket rosmarin
3-4 stilkesalvie
3-4 stilkebasilikum
 salt
 friskkværnet peber
8 fedhvidløg
 Olivenolie
150 g.pancetta eller pharma skinke
 
Opskrift:
Rens lammekøllerne for evt sener. Prik 9 huller i hver lammekølle jævnt fordelt over hele køllen. Åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen af salvie og basilikum med 2 fed hvidløg og 2 tsk salt i en morter. Tilsæt citronsaft, 4 spsk olivenolie resten af salvien, basilikum og den grofthakkede rosmarin.

Tag de øvrige 6 fed hvidløg og del hvert fed i 3 så du får ialt 18 stk.

Blandingen fra morteren fordeles i de 9 huller i hver lammekølle. Herefter kommer du 1/3 fed hvidløg i hvert hul.

Til slut skubber du pancetta eller pharma skinke ind i hullerne.

Smør en bradepande med olie og læg køllerne derpå. Steg dem ved 180 grader.

Rød 60 grader
Medium 63 grader
Gennemstegt 71 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 7709 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-18 10:01:59
rigtig dejlig og lækker lammekølle