Baeckeoffe 02

Baeckeoffe 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
350 g.svinenakke
350 g.lammekød
350 g.oksebryst
4 skalotteløg
2 fedhvidløg
1 bdt.persille
1 kvisttimian
2 laurbærblade
0.5 tsk.friskkværnet sort peber
5 dl.tør Alsacevin (Riesling eller Pinot blanc)
250 g.løg
700 g.kartofler
1 tsk.salt
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Kødet skylles, tørres og skæres i ca. 3 cm store terninger.
Skalotteløgene pilles og skæres i ringe. Hvidløgsfeddene pilles og hakkes.
Krydderurterne skylles, duppes tørre og bindes sammen med laurbærbladene.
Kødet blandes med skalotteløg, hvidløg, krydderurter, peber og vin i en skål og marineres tildækket i køleskabet i 24 timer.
Ovnen varmes op til 220 grader.
Løgene pilles, kartoflerne skrælles og skylles, og begge dele skæres i skiver.
Kødterninger, løg- og kartoffelskiver lægges lagvis i et ovnfast fad eller gratinfad, hvert lag drysses med salt, og der sluttes af med et lag kartofler. Marinaden plus eventuelt lidt ekstra hvidvin hældes i fadet, som lukkes tæt til og sættes i ovnen i 2½ time.
Persillen skylles, duppes tør, hakkes og drysses over den færdige ret, som serveres i fadet.

Tips:

Forberedelser: 30 minutter Marinering: 24 timer I ovnen 2½ time





karakterer:
Opskriften er vist 10601 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-15 09:53:30
Mon ikke oprindeleslandet er Frankrig/Alsace? Det er ihvertfald hvor jeg er stødt på denne ret første gang. Dér laves den i en stor glaseret ler-krukke med låg. Låget klistres fast/tætnes med en dej lavet af mel og vand.