Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater
Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet Indsendt : Red : |
|
|
Steg:
Lammefileten befries for fedt og sener, brunes på panden og krydres, kommes i varmluftovnen på 180 grader C, 10 - 12 min. (kernetemperatur: 56 grader), tages ud og hviler i 5 min. Skæres i skiver på skrå. Sauce: Løg og soltørrede tomater hakkes fint og kommes på panden med lidt olie, sauteres af, deri hældes lidt bouillon og det hele koges mørt - ca. 10 min. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand, smages til med salt og peber. Monteres med 75 gr. smør ( må ikke koge efter monteringen ). Garniture: Grønsagerne skæres i størrelsen ½ x ½ cm, ristes af i olie. Tilsæt tomatpuré og oliven. Ragouten koges til den er mør, smages til med frisk timian, salt og peber. Kartofler: Store bagekartofler skrælles, skæres halvt igennem, pensles med olie, krydres med salt og peber - bages i varmluftovnen 45 min. v/180 grader C. Anretning: Lammefileten anrettes som en vifte på ratatouillen sammen med kartoflen, saucen serveres à part. |
|
Opskriften er vist 46098 gange,
og udskrevet 1239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer johndamgaardnielsen - 2016-01-03 21:18:51 Stegetiden i ovnen står ikke mål til kernetemperaturen på 56 grader. Det tager væsentlig længere tid. 500 gram ca. 35 minutter. Brug kun tiden som rettesnor til planlægning og gå alene efter kernetemperaturen som jeg nok foretrækker at være omkring 62-63 grader, medmindre man ønsker helt rødt kød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne