Spaghetti med verdens bedste kødsauce 02
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Italien Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Varm olien i en rummelig gryde eller en sauterpande og steg kødet 3-4 min, mens der røres i det.
Skræl løg og blegselleri og gulerødder.
Løg og blegselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern på ca. 2X2 cm.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde, fine skiver.
Kom alle grønsagerne i gryden til kødet. Kom så tomatpureen og den halve flaske rødvin i - og rør godt rundt. Lad retten simre - uden låg - til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt så bouillonen, læg låg på gryden og lad saucen småsimre i 2 timer. Rør i gryden undervejs og tilsæt evt. lidt vand, så saucen ikke koger tør og brænder på. Når saucen mangler ca. 10 minutter, koges spaghettien i en gryde med masser af letsaltet vand. Kogetiden er ca. 8-10 min, kig på emballagen. Det er vigtigt, at spaghettien kun koger "al dente". På italiensk betyder der: mør men stadig med bid i. Hæld så vandet fra spaghettien - evt. gennem et dørslag - og vend den ned i gryden med kødsaucen, så det hele er blandet. Smag til med salt og peber og pynt med finthakket persille. |
|
Opskriften er vist 19801 gange,
og udskrevet 414 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2009-01-31 11:39:15 Retten er faktisk lidt smagløst i forhold til hvor meget tid man brugte på den. Der skal mindre fond i. Tilføj fond så det kun lige dækker indholdet i gryden Maria - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man lige tilsatte lidt hakkede eller flåede tomater af super kvalitet, frisk basilikum samt justerede saucen med lidt citronsaft og sukker/honning, så er den hjemme:). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne