Enebærgryde med bagt kartoffelmos
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, Creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 1 time. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner (kan undlades) og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Server straks. Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Enebærgryden og den bagte kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning. Serveres med kogt broccoli til. |
|
Opskriften er vist 354489 gange,
og udskrevet 8441 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2021-10-27 21:30:28 Meget god den sultne kartoffel - 2020-10-30 13:03:15 himmelsk Helene - 2015-05-14 13:09:46 Hammergod ret:) puttede ti enebær i. Den skal vi helt sikkert have igen. Hap - 2012-07-16 14:48:51 Prøv at tilsætte et stykke blåskimmelost. Samt ristede svampe og bacon inden servering, så er det et helt festmåltid. Stine - 2011-10-19 14:43:13 Kan virkelig anbefale denne ret omend jeg aldrig har puttet rosmarin i. Jeg laver den med mindst dobbelt enebær, og så smager det fantastisk med vildsvin. Gitte - 2010-02-18 13:37:50 lækker gryderet... prikken over i´et er at komme pikantfløde ost i istedet for fløde:-) guf!! Smed - 2009-11-16 17:19:15 Jeps...denne opskrift duer. Har brugt den flere år. Den er også super med Ris, men jeg bruger nu det dobbelte af enebær og rosmarin. Det giver en endnu bedre smag. RenÉ - 2009-10-04 16:53:40 En ret der altid falder i god jord. God fornøjelse Per - 2009-04-04 15:02:11 Der kan også fint serveres en almindelig kartoffelmos til. Birgit - 2009-03-23 18:14:17 Det er en meget børnevenlig gryderet, uden en hel masse ting, som de alligevel ikke kan lide. Kartoffelmosen er også altid et hit. Super god Daisy - 2005-01-01 01:01:01 Dette er den bedste opskrift der findes, den er bare så lækker. Malene - 2005-01-01 01:01:01 Den er simpelthen bare rigtig lækker. Jeg er normalt ikke meget for gryderetter, men denner er bare rigtig god. Den skal prøves! Jan - 2005-01-01 01:01:01 Det er bare lækkert. Dorthe - 2005-01-01 01:01:01 En utrolig lækker gryderet, og tilmed let at lave. Det er ikke sidste gang jeg skal prøve den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne