Sprængt tværreb med grønlangkål og kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Saltlage:
Kog alle ingredienser til lagen sammen i en gryde, så salt og sukker er opløst. Afkøl saltlagen og hæld den over tværrebet i et dybt fad eller gryde. Lad kødet være dækket af saltlagen og stil gryden/fadet i køleskabet i to døgn. Efter to døgn tages tværrebet op, kommes i en ren gryde og koges mørt i nyt rent vand i ca. 2½ time. Rib grønkålen og blancher den i en gryde med kogende vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Tag bladene op med en hulske og hak grønkålen med en stor kniv. Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 2x2 cm., kog dem i vandet fra kålen i 5 minutter. Smelt fedtstof i en rummelig tykbundet gryde. Pisk mel i og tilsæt mælk gradvis og under omrøring. Lad saucen koge i et par minutter, hvis den er for tyk spædes med lidt mere mælk. Tilsæt blancheret, hakket grønkål og de kogte kartoffeltern og lad dem koge møre i ca. 10 minutter i saucen. Rør jævnligt. Riv citronskal og pres citronen. Smag retten til med salt, peber, reven muskatnød, citronskal og –saft. Skær benene fra kødet og skær det i skiver. Server grønlangkål/kartoffel-blandingen til. |
|
Opskriften er vist 20774 gange,
og udskrevet 357 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-11-21 12:41:16 Rigtig godt alternativ til gængse metode med kogning sovs og kartofler. Er der noget af den stuvede kartoffel-grønkål til overs så prøv at lave gratin til resten af kødet næste dag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne