EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Surdej

Antal: 1 Portion

Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Indsendt : 2003-03-14


Ingredienser:
2 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
4 dl.groft rugmel
 


Forklaring:

Alle ingredienser blandes og æltes til en klump, der lægges i en skål. Surdejen drysses med lidt groft salt. Skålen dækkes med plastfolie, så surdejen ikke tørrer ud. Når surdejen har stået 5-6 dage er den klar til brug. Man kan lade surdejen stå i op til 8 dage, hvis man ønsker et mere surt brød.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.5 (24 stemmer)

Opskriften er vist 26613 gange,
og udskrevet 1144 gange.

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Ang. opbevaring af surdejen...det fremgår ikke af om det er i stuetemperatur, køleskab eller en kombination af de to.

  -  0000-00-00 00:00:00
jeg vil mene den bør opbevares i køleskab

Stella  -  0000-00-00 00:00:00
Surdej er en gærkultur som vokser ved stuetemperatur. Derfor skal den stå på køkkenbordet. I køleskab vil prosessen gå i stå.

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har hørt at surdejen også kan opbevares i fryseren og så holde sig i længere tid. Passer det?

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
En surdej kan ikke overleve i en fryser. Væsken i gærcellerne fryser til og udvider sig. Men en surdej kan sagtens overleve i et par måneder i køleskabet, og hvis den dør i køleskabet, kan man tilføje en lillefingernegl gær. Så kan gæren startes igen.

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har gemt min surdej i fryseren i op til et par måneder og den fungerede fint bagefter!

Nille  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har startet en surdej i mit køkken, og har opdaget at der er mug på den. Hvad jeg gør jeg ved det? Skal jeg starte forfra, og hvis jeg skal hvordan undgår jeg så mug næste gang?

Kåre  -  0000-00-00 00:00:00
drys salt over surdejen, så hæmmer du muggen

MCS-Henning  -  2008-04-19 15:47:31
Øl=gær. Surdej=gær brug Vitabiosa mælkesyrebakterier uden mælk og gær. lave en surdej af rugmel og vitabiosa Der findes også noget der hedder bageferment de fås ved Aurion og er en surdej med enzymer bl.a.

  -  2009-05-18 20:28:55
kan man bruge den til at lavde en kage med .der heder venskabskage.hvor man deller ud af surdejen til venner og bekendte. eller hvad kan jeg bruge til at begynde at lavde den kage med af sur dej .? vil du give mig et bud på hvordan jeg starter på denne kage. mvh karin .

michael  -  2010-02-19 15:40:07
Kan man bruge en surdej som er muggen. Har lige startet en portion og den har siddet i rumtemperatur i 4 dage og har dannet en god del mug. Ville tro at muggen vil vaere uskadelig naar broedet bliver bagt. Vil gerne hoere hvad andre goer.

Anse  -  2010-10-17 09:50:53
Mht. mug på fødevarer: Jeg hørte i begyndelsen af oktober 2010 en repræsentant for fødevaremyndighederne, der blev spurgt i radioen om netop mug: Et "tyndt" lag mug udvendig på ost kan man skrabe væk. I al anden mad kan mug være tegn på dårligdom. Dog har jeg selv engang startet en surdej med et vasket æble, der blev pureret efter at kernehuset var fjernet. Efter at æblet havde stået tildækket på køkkenbordet i en uge, havde det også mugpletter, men Claus Meyer holdt på, at det var iorden, bare hygiejnen havde været i top. Surdejen kører stadig, og idag uden mug. Har haft den i køleskab i ferier, men ellers står den på køkkenbordet. Bager hver 3. dag.