Hjortesteg

Hjortesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.hjortesteg, ryg eller lår
 smør til stegning
 salt
0.5 tsk.peber
2-3 dl.bouillon
1-2 dl.ribssaft
0.5 citron saft heraf
2 dl.creme fraiche
2 dl.piskefløde
2 tsk.rønnebærgelé
50 g.danablue
 
Opskrift:
Brun det afpudsede kød i smør i en gryde. Brun det godt på alle sider. Drys med salt og peber. Hæld halvdelen af bouillon og ribssaft ved, og lad stegen småsnurre i ca. 1 time. Vend stegen, og hæld mere bouillon og ribssaft ved. Fortsæt stegningen til kødet er mørt. Tag kødet op og kog skyen ind. Tilsæt fløde og creme fraiche og smag til med citronsaft og rønnebærgelé. Rør til sidst lidt danablue i saicen og smag til med salt.

Tilbehør
Skær kødet i tynde skiver, og anret det på fadet sammen med kogt broccoli eller smørristede kartofler. server ribs- og rønnebærgele til, samt grøn salat





karakterer:
Opskriften er vist 59077 gange,
og udskrevet 3023 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-21 16:25:46
Kun et ord dækker denne ret - LÆKKERT !!

  -   2010-01-11 15:54:05
Denne opskrift er SUPER god.. Virkelig en succes, og MEGET nemt at lave.. jeg tjekkede at kødet var mørt da termometeret stod på 63grader, og kødet var perfekt. Sovsen kan sagtens laves uden fløden, pgr. den kraftige gode smag i væsken :) topkarakter herfra.