EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Gammeldags grydekylling

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2003-03-05

Gammeldags grydekylling 4 Gammeldags grydekylling 1 Gammeldags grydekylling 2 Gammeldags grydekylling 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Sauce: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Kulør *
   
1000 g. Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Forklaring:

Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor)

Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.)

Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække.

Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt.

Servering:
Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7020 (1671 kcal)
KJ pr. Pers. 1755 (417 kcal)
Vægt ialt 1372 gram
Vægt pr. Pers. 343 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 1.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.7 (257 stemmer)

Opskriften er vist 166716 gange,
og udskrevet 6062 gange.

karsten  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk

lena  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare enormt lækkert. lige som mor lavede den

mogens  -  0000-00-00 00:00:00
den bedste måde at tilberede kylling på

sommer100  -  0000-00-00 00:00:00
Det er mums

Michala  -  0000-00-00 00:00:00
Super maade at tilberede kylling paa

Per  -  2007-03-16 21:20:15
Stænglerne fra persillen kal lægges med i gryden.

stubbing  -  2007-04-01 15:57:34
Jeg smager altid sovsen til med ribsgele det er rigtig godt

Rasmus  -  2007-04-09 18:29:06
Prøv hel persille

Karina  -  2007-04-12 16:09:41
Det er en dejlig ret. Man kan med held tilføje rødvin, løg, persillerod og gullerødder, for at tilsætte fongen noget ekstra. Spæd tilsidst op med fløde, en smule ribsgele og evt jævn med maizena. Det bliver en fantastisk sovs c",)

Rasmus har ret  -  2007-04-16 23:01:53
Fjern kun stilkene fra persillen og put resten i kyllingen. Skal ikke hakkes...

spinga  -  2007-07-09 16:36:18
alletiders ret

Sinepige  -  2007-07-10 13:44:04
Det smager super godt. Fantastisk sauce :-)

Mie  -  2007-07-13 01:49:13
Ja, persillen skal ikke hakkes. Denne ret serverer vi altid 6. juli i Fredericia. Desserten er jordbær med fløde...

Line  -  2007-08-03 14:22:00
Jeg elsker kylling især denne!.

Bente  -  2007-09-24 12:38:39
Familiens ynglingsret.

betulle  -  2007-09-24 15:17:50
Kommer du lidt kulør i gryden mens den står og simrer, får kyllingen en FLOT gylden farve .-) Lærte det af en gammel dame :-)

hynkemejer  -  2008-01-30 17:00:11
Det er bare lækkert lige som min far lavede den.jeg smager også sovsen til med ribsgele det er rigtig godt

Lene  -  2008-03-04 17:17:31
God gammeldaws kylling. Lige ud fra Morten kock bøgerne og som man lavede kylling på landet, dengang. Persillen er prikken over i-et, og nej det behøves ikke at hakkes. Sovs fra suppen og en hjemmelavet agurkesalat, så er den middag hjemme og bringer lykke. Saft og kraft, indeholder denne ret, og den er i sig selv ikke fed, men lidt piskefløde i den færdige sovs er godt, hvis det tåles.

  -  2008-03-10 19:02:46
Denne ret lavede min mor altid Påskesøndag og jeg skal lave den i år.

Anne-Marie Molzen  -  2008-03-25 15:32:09
Simpelthen den bedste måde at lave kylling på....nam nam!!

  -  2008-03-27 14:13:11
Prøv at putte både persille og svedsker i kyllingen. Det giver en rigtig god smag i sovsen. Server både persillen og svedskerne sammen med kyllingen. Der er lækkert tilbehør og ser festligt ud. MUMS!

Louise  -  2008-04-03 17:37:52
Smager fantastisk. Mums.

annabell26  -  2008-04-11 11:26:38
Kan man kalde dette for en retro ret :-) Ligemeget hvad, så var det super lækkert og hele familien sagde at det ville de gerne have snart igen... :-)

momsely  -  2008-07-25 15:27:51
Helt igennem fantastisk gastronomisk oplevelse :)

Anette  -  2008-08-09 18:20:28
Det er en helt fantastisk opskrift. Har du en ligeså god opskrift til en stegt kylling i ovenen?

  -  2008-11-16 19:04:20
Jeg plejer at lægge et godt stor kyllingelår i et fad med katofler og lidt hakket pore og hvidkåls rod(og bruger hvidkålen som salat en anden dag) hakket i små stykker med smør og salt og peper i ovnen i 1 time på 225grader og hælder vand til efter 30min. retten er skide god, og roden fra hvidkålen smager rigtig godt med kylling og katofler..!

  -  2009-03-14 10:54:30
Minder mig om min mormors dejlige kylling, skønt.

Claus  -  2009-06-08 17:07:07
Simpelthen den bedste måde at lave kylling på

Dennis  -  2009-08-21 10:47:11
Prøv at nøjes med 1 times kogning, klip den så over og læg den på et fad og drys paprika over og ind i ovnen 20-25 min.

kristian og stine  -  2009-11-04 18:05:25
jamen kan kun sige det samme som alle de andre =) Denne ret er simpelthen den bedste, så tak for opskriften her fra..

Henrijette  -  2010-03-16 18:05:57
Smager bare så godt, er slet ikk sidste gang jeg skal lave den herhjemme.. Tilsatte en dåse flåede tomater, da den skulle stå og smire, samt gulerødder og løg, det smager også rigtig godt, og sovsen blir kanon :) Tak for denne vidunderlige opskift :) knuuz

E.H.  -  2010-04-10 16:41:35
I dag skal jeg lave min livret, har prøvet denne opskrift før, den er så god og en fantastisk sovs.

BSP  -  2011-06-18 18:07:33
Den ret er også her en stor LIVRET !! Min mor lavede den også sådan, men men men, jeg kan ikke få den til at smage ligesom hendes og spørge kan jeg ikke, hun døde for mange år siden. Hvorfor kan jeg ikke ? Er det fordi råvaren har ændret sig, eller er det smagsløgene ? Alligevel får den et 10 tal fra os.

Plet  -  2011-08-16 12:27:56
Denne ret skal prøves. Dels med Pers kommentar med stænglerne fra persillen skal i gryde. Dels med Dennis kommentar med 1 time i gryden og derefter ind i ovnen. Man må vel derved få noget sprød skind.

Sanne  -  2011-08-17 10:31:14
Super god opskrift , har nu lavet denne ret i mange år og slutter altid af med at dele kylllingen ud i de rette stykker og der efter drysse dem med lidt salt og så ind i en god var ovn så skindet kan blive sprødt.

gitte g  -  2011-09-21 11:43:39
Hvis man er så heldig at få en kylling med indmad, må man endelig koge det med i gryden! Dette gør kun sovsen endnu mere fantastisk!

pia_oesten  -  2011-11-13 06:55:43
Alletiders gammeldavs grydestegt kylling,lige som den skal vaere og altid har vaeret,en opskrift man ikke skal pille ved mumsss

kokken.  -  2012-01-18 16:36:40
Der skal bestemt ikke pilles ved denne opskrift, selvom det smager godt. Retten hedder oprindeligt stegt kylling danoise og serveres normalt med pommes risolees, rabarberkompot og agurksalat. Har man det bruges grundskysauce stedet for vand.

Malle  -  2012-02-13 11:52:21
Hvor lang tid skal den mere præcist koge? 1-2 timer er meget bredt ? :)

janne  -  2012-07-11 17:33:44
til Malle... Prøv dig frem.. det kommer jo an på kyllingens størrelse... når låret falder fra benet.. så er den mør :)

piathorsen51@gmail  -  2012-08-13 09:25:00
Kan man stege en halv kylling som gammel dags i en gryde og hvor længe skal den så have på forhånd tak venlig hilsen Pia Thorsen

Plet  -  2013-02-01 12:17:39
Der står heller ikke noget om at persillen skal hakkes. God idé at komme stilkene i gryden. jeg kommer også en gulerod, et løg og evt en porre i. Skyen skal selvfølgelig sies. Det er kun for at give ekstra smag til sovsen.

IngeHH  -  2013-09-20 11:25:42
Perfekt opskrift til en dejlig ret. Sådan lavede min mor og mormor også gammeldags kylling - og sådan laver jeg den selv. Endnu er der kontinuitet i Danmark!

pia oesten  -  2013-10-25 07:38:16
Hej Plet,naar nu der ikke staar noget om persillen ikke skal hakkes , ;)jae saa er det jo nok fordi den ikke skal :)

eik  -  2014-02-07 19:53:32
En opskrift der ikke skal pilles ved. Min Thailandske kone (kylling ekspert)siger mums og det er = et 10 tal. Den opskrift findes i kogebøger om 300 år